Naslovna Kultura MILENKO ŠARAC NA SATIRA FESTU U BEOGRADU

MILENKO ŠARAC NA SATIRA FESTU U BEOGRADU

0

Satira FEST je međunarodni festival humora i satire koji se održava u Beogradu. Ove godine na ovom prestižnom festivalu učestvovao je naš sugrađanin Milenko Šarac.

Prvi Satira fest održan je 2003. godine u organizaciji Beogradskog aforističkog kluba, i od tada se održava svake godine. U okviru Satira festa polaže se vijenac na bistu Radoja Domanovića začetnika srpske satire. Tom prilikom dodjeljuju se nagrade satiričarima za najbolju satiričnu priču i pjesmu, dok se nagrada pod nazivom „Vuk Gligorijević“ dodjeljuje za najbolji aforizam. Priznanje „ Zlatni krug“ za afirmaciju srpske satire u svijetu.

Takođe po četvrti put biće dodjeljena i nagrada za „Satiričnu hrabrost“.

Po drugi put na „Satira festu“ biće uručeno priznanje „Nikola Otaš“, za ukupan doprinos satiričnoj karikaturi, koje dodjeljuju Udruženje karikaturista Srbije FEKO I Beogradski aforističarski krug.

O pobjednicima odlučuje umjetnički savjet festivala.

 Na Satira festu ove godine učestvovao je pljevljak, satiričar, aforističar, pjesnik i profesor Milenko Šarac koji je autor satirične pjesme „Ako ti jave da sam terorista“.

Na Satira festivalu učestvovali su satiričari iz: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Rumunije.