Naslovna Vijesti Društvo KARNEVAL „ZLATNA JESEN“

KARNEVAL „ZLATNA JESEN“

0

Školigrica Leptirić  i ove jeseni u saradnji sa  OŠ “Ristan Pavlović” organizovala je Jesenji karneval, tradicionalnu manifestaciju pod nazivom “ Zlatna jesen“.

Već tradicionalni osamnaesti “Jesenji karneval” bio je pravi praznik za oči kako zbog prelijepih kostima koje su pripremili mališani Školigrica Leptirić i OŠ “Ristan Pavlović”, tako i zbog osmjeha i sreće koji su bili na licima mališana.

„Mi ćemo prošetati od škole „Ristan Pavlović“, pored Gimnazije, glavnom ulicom. Obići ćemo pijacu jer mnoga djeca nikada nijesu ni posjetila pijacu i ne znaju ni šta je pijaca. Odatle ćemo otići do Jalije i Elektrodistribucije i nazad do Zelengore gdje će roditelji preuzeti svoju djecu. Inače, djeca su bila raspoložena za šetnju, jedva su čekala ovaj dan. Samo smo se plašili kakvo će biti vrijeme jer mi uglavnom šetamo oko 20. oktobra. „Dar zlatne jeseni“ je tema našeg karnevala koja se obilježava inače 7. novembra, ali zbog vremenskih uslova mi ga uvijek organizujemo ranije“ – kazala nam je Nada Stojkanović, organizatorka karnevala.

Karneval “Zlatna jesen” okupio je veliki broj mališana u bojama jeseni, sa šeširićima i korpicama prepunim raznovrsnim voćem i povrćem.