Naslovna Vijesti Društvo “ DIŽEM GLAS ZA MOJE PRAVO“

“ DIŽEM GLAS ZA MOJE PRAVO“

0

Povodom 20.novembra Međunarodnog dana dječijih prava i 30. rođendana Konvencije o pravima djeteta Institucija zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore sa međunarodnom organizacijom Save the Children raspisuje nagradni konkurs na temu “ Dižem glas za moje pravo”. Djeca naše opštine uzrasta od 6 do 18 godina  imaju pravo da se prijave na konkurs dajući tako svoj glas i mišljenje o problemima sa kojima se susreću u svojim zajednicama i širem okruženju. Konkurs je otvoren do 31. oktobra.

U dječijoj nedelji svakodnevno smo govori o pravima i obavezama koje djeca imaju. Na inicjativu Institucija zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i međunarodne organizacijom Save the Children raspisan je konkurs “ Dižem glas za moje pravo”.  Djevojčice i dječaci uzrasta od 6 do 18 godina imaju pravo da se prijave na konkurs, učestvuju i daju svoj doprinos u obilježavanju ovog važnog jubileja, dajući svoj glas i mišljenje o problemima sa kojima se susreću u svojim zajednicama i širem okruženju.

Kako je istaknuto na sajtu Ministarstva prosvjete  pozivaju se zainteresovani timovi da osmisle kampanju za društvene medije i da na kreativan i inovativan način prikažu svoje viđenje na koji način se sprovodi ili krši neko, za njih značajno i, za ovu priliku odabrano, dječije pravo.
Dalje se precizira da na konkurs mogu učestvovati grupe dječaka i djevojčica, kao predstavnici svojih škola, institucija ili drugih organizacija koje rade sa djecom.

U zavisnosti od interesovanja učenika kampanja može sadržati fotografije, audio i video radove, literarne i likovne radove ili biti kombinacija svega navedenog, ali je neophodno da sadrži sledeće elemente: cilj kampanje, kratak opis kampanje, naziv kampanje i #hashtag.

Tri ustanove ili organizacije čije kampanje budu izabrane kao najbolje će biti nagrađene nagradom po vlastitom izboru za potrebe unapređenja aktivnosti rada s djecom, u sklopu raspoloživih sredstava. Najbolje tri kampanje će dobiti i stručnu podršku za realizaciju kampanje u potpunosti.

Svi zainteresovani do 31.oktobra mogu poslati svoje radove, a detalje konkursa pronači na sajtu Ministarstva prosvjete. 


POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.