Naslovna Vijesti Društvo UGAŠEN POŽAR U PELETARI PREDUZEĆA DOO „JASEN“

UGAŠEN POŽAR U PELETARI PREDUZEĆA DOO „JASEN“

1

Služba zaštite i spašavanja oko jedan sat posle ponoći dobila je poziv o požaru na novom  pogonu za proizvodnju peleta DOO „Jasen“ na Srdanovom Grobu. Dolaskom na teren ekipa je zatekla požar mikroprašine na krovnoj konstrukciji, a zatim  brzom intervencijom lokalizovala isti i prema riječima Gorana Čavića nije pričinjena značajna materijalna šteta. 

„Bio sam sinoć na licu mjesta. Radilo se o požaru mikroprašine unutra u objektu, na krovnoj konstrukciji gdje je došlo do pojave otvorenog plamena koji se prenio na tu mikroprašinu. To nije značajno oštetilo objekat. Intervenisali smo sa troje vozila i sedam vatrogasaca. Radilo se o više tačaka na krovnoj konstrukciji gdje su se nalazila ta užarena mjesta, ali otprilike za petnaestak minuta pozar je potpuno stavljen pod kontrolu. Što je najvažnije pogon i tehnika nisu oštećeni u ovom požaru“- kazao je Goran Čavić, komandir Službe zaštite i spašavanja. 

U zadnje dvije godine na pomenutom objektu Služba zaštite i spašavanja do sada je intervenisala tri puta, zbog toga su vlasniku date instrukcije za ugradnju sistema za dojavu i automatsko gašenje požara kako se situacija ne bi ponovila. 

„U neformalnom razgovoru sa šefovima i zaposlenim, dobili smo i pohvale za brzu intervenciju i kvalitet, što meni mnogo znači. Ne zato što nam je stalo da nas neko hvali, već da neko prepozna da sve to što se ulaže u Službu zaštite , vrati se na bezbjednost naših građana, onda je to jedan potpun efekat i čovjek naravno mora biti zadovoljan, jer sve što mi radimo je za korist i bezbjednost naših građana“- istakao je Čavić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.