Naslovna Najnovije vijesti U Elektromontu zaposleno 5 lica sa invaliditetom

U Elektromontu zaposleno 5 lica sa invaliditetom

0

Udruženje paraplegičara Pljevlja, Zavod za zapošljavanje i preduzeće Elektromont uspješno realizuju projekat zapošljavanja lica sa invaliditetom. Kroz projekat je zaposleno 5 lica na period od 6 mjeseci.

Projekat je počeo sa realizacijom 16. novembra prošle godine, a obuka je trajala pet mjeseci.

„Na samom početku smo imali sedmoro prijavljenih na projektu koji su bili na obuci. Po završetku obuke jedan kandidat nam je otišao u penziju. Od 16. maja su zasnovali radni odnos i počeli da rade na period od šest mjeseci. U međuvremenu, još jedan od učesnika projekta je zbog zdravstvenih problema podnio pismeni zahtjev za prekid radnog odnosa. Mi smo mu izašli u susret i obavijestili Zavod za zapošljavanje jer smo u obavezi da vratimo sredstva koja su izdvojen za tog učesnika projekta. Sve ono što su dosad naučili oni već uveliko primjenjuju u svom radu, znači rade posao elektro mehaničara“ kazao je Radisav Danilović, koordinator projekta.

Danilović je istakao da je zadovoljan postignutim rezultatima kandidata.

„U poslu koji obavljaju i naravno uz moj nadzor i kontrolu oni izvrše sve zadatke koje dobiju, naravno sve u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima“ – ističe Danilović.

Učesnici projekta zadovoljni su angažmanom u Elektromontu.

„Naša iskustva sa poslodavcem su korektna i mi smo zadovoljni. Radimo na opravci električnih aparata i mašina. Mi radimo u skladu sa svojim mogućnostima i pod budnim okom poslodavca“ kazao je Admir Slijepčević, jedan od učesnika na projektu.

I ostali učesnici projekta su istakli da su zadovoljni svojim angažmanom, da su dosta toga naučili i da će im ovo znanje poslužiti u daljem radu.

Monitoring projekta vrši Mirjana Kulić iz Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Biro rada Pljevlja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.