Naslovna Najnovije vijesti U Elektromontu zaposleno 5 lica sa invaliditetom

U Elektromontu zaposleno 5 lica sa invaliditetom

0

Udruženje paraplegičara Pljevlja, Zavod za zapošljavanje i preduzeće Elektromont uspješno realizuju projekat zapošljavanja lica sa invaliditetom. Kroz projekat je zaposleno 5 lica na period od 6 mjeseci.

Projekat je počeo sa realizacijom 16. novembra prošle godine, a obuka je trajala pet mjeseci.

„Na samom početku smo imali sedmoro prijavljenih na projektu koji su bili na obuci. Po završetku obuke jedan kandidat nam je otišao u penziju. Od 16. maja su zasnovali radni odnos i počeli da rade na period od šest mjeseci. U međuvremenu, još jedan od učesnika projekta je zbog zdravstvenih problema podnio pismeni zahtjev za prekid radnog odnosa. Mi smo mu izašli u susret i obavijestili Zavod za zapošljavanje jer smo u obavezi da vratimo sredstva koja su izdvojen za tog učesnika projekta. Sve ono što su dosad naučili oni već uveliko primjenjuju u svom radu, znači rade posao elektro mehaničara“ kazao je Radisav Danilović, koordinator projekta.

Danilović je istakao da je zadovoljan postignutim rezultatima kandidata.

„U poslu koji obavljaju i naravno uz moj nadzor i kontrolu oni izvrše sve zadatke koje dobiju, naravno sve u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima“ – ističe Danilović.

Učesnici projekta zadovoljni su angažmanom u Elektromontu.

„Naša iskustva sa poslodavcem su korektna i mi smo zadovoljni. Radimo na opravci električnih aparata i mašina. Mi radimo u skladu sa svojim mogućnostima i pod budnim okom poslodavca“ kazao je Admir Slijepčević, jedan od učesnika na projektu.

I ostali učesnici projekta su istakli da su zadovoljni svojim angažmanom, da su dosta toga naučili i da će im ovo znanje poslužiti u daljem radu.

Monitoring projekta vrši Mirjana Kulić iz Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Biro rada Pljevlja.