Naslovna Društvo Školska godina u Crnoj Gori počeće sjutra

Školska godina u Crnoj Gori počeće sjutra

0

Školska godina u Crnoj Gori počeće sjutra, a nastavu će pohađati više 100 hiljada predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca.

Oko sedam i po hiljada đaka u ponedjeljak će prvi put sjesti u školske klupe.

Ministarstvo prosvjete je saopštilo da će Osnovna škola „Olga Golović“ iz Nikšića i pljevaljska gimnazija „Tanasije Pejatović“ odložiti početak nastavne godine zbog radova, ali da će nastava biti nadoknađena. 

Školska godina se završava 12 juna naredne godine, a iz Ministarstva su naveli da će nastavna godina za učenike završnog razreda biti završena 20. maja.

Obrazovno-vaspitni rad organizuje u četiri klasifikaciona perioda. Prvo polugodište završava se 30. decembra. Drugo polugodište počeće 27. januara, a biće završeno 12. juna naredne godine.

Iz Ministarstva su kazali da se nastava organizuje u petodnevnoj radnoj sedmici, a u slučaju nadoknade nastavnog radnog dana, nastava se može organizovati i subotom.

„Za učenike koji imaju zaključen individualni ugovor o obrazovanju, vrijeme organizovanja praktičnog obrazovanja ostvaruje se u skladu sa zakonom i individualnim ugovorom o obrazovanju“, kazali su iz Ministarstva.

Prema Kalendaru, zimski raspust počeće 31. decembra, a završiće se 26. januara, dok će ljetnji raspust početi 13. juna i trajaće do 1. septembra.

Izvor:Mina