Naslovna Kultura PROMOCIJA KNJIGE RADOVANA VUJADINOVIĆA “ZAMKA”

PROMOCIJA KNJIGE RADOVANA VUJADINOVIĆA “ZAMKA”

0

Promocija nove knjige Radovana Vujadinovića pod nazivom “Zamka”u organizaciji Narodne biblioteke “Stevan Samardžić” održaće se 26. septembra u 19 časova u Sali SO Pljevlja.O knjizi će govoriti Milorad Joiknić, Žarko L. Đurović, autor Radovan Vujadinović, Đina Bajčeta i Sofija Jelovac.

Nova zbirka pripovjedaka Radovana Vujadinovića,,Zamka”,  ugledala je svjetlost dana u izdanju Narodne biblioteke ,,StevanSamardžić”, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore u okviru kampanje ,,Živimo kulturu”. Recezenti su Milorad Joknić i Žarko L. Đurović, štampana je u 300 primjeraka u štampariji,,Grafokarton” u BijelomPolju.

Radovan Vujadinović je rođen u Pljevljima. Nastavnik je, kustos, publicist i književnik. Piše priče, pripovijetke, umjetničke reportaže, drame i romane. Sarađuje sa više od pedeset listova i časopisa. Objavio je više od tri stotine pripovjedaka i više od stotinu priloga iz istorije.

Zastupljen je u udžbenicima, priručnicima, antologijama, leksikonima, domaćim i stranim zbornicima.

Dobitnik je 102 književne nagrade za pripovijetke i knjige u rukopisu.

Važnije književne nagrade: „Blažo Šćepanović“, „Isak Samokovlija“, „Dragojlo Dudić“, „Radoje Domanović“, „Milutin Uskoković“.

Dobitnik je Nagrade,,20. Novembar” Skupštine Opštine Pljevlja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.