Naslovna Sport Košarka Pobjednik 12. Noćnog turnira u basketu „Baci drogu u koš“...

Pobjednik 12. Noćnog turnira u basketu „Baci drogu u koš“ ekipa „4 sobe“

0

Pravi spektakl priredjen je u protekla dva dana na Trgu 13.jul.Tradicionalni noćni turnir u basketu ,,Baci drogu u kos“ ove godine je održan po dvanaesti put.Kao i svake godine organizacija je bia odlična ali je ove podignuta na još veći nivo zahvaljujući sjajnom i profesionalnom timu iz crnogorske 3×3 basket asocijacije na čelu sa Filipom Patkovićem direktorom  3×3  KSCG.

Još jednom se potvrdilo da je ova sportska manifestacija jako popularna medju Pljevljacima koji su u oba dana popunili sva mjesta na tribinama.Pored toga turnir je nastavio sa afirmacijom i promocijom mladih košarkaša i pažnja koju dobiju u okviru noćnog turnira u basketu ,,Baci drogu u koš“ znači puno.Takodje uvijek veliku pažnju javnosti privuku i takmićenja u trojkama kao i turnir u ženskom basketu.

Lokacija je ove godine bila pun pogodak.Trg 13.jul je pravo mjesto za basket turnir.To je još  jedna sjajna i pozitivna promjena u odnosu na prošle godine a Sekretarijat za društvene dijelatnosti opštine Pljevlja nije štedio vrijeme i energiju da sve bude na visokom nivou.

Pored sportskog noćni turnir u basketu ,,Baci drogu u koš“ donosi i zabavni karakter, a ove godine svoj talenat predstavio je mladi pjevač Komnen Vuković  koji je svojim glasom jos vise uljepsao septembarsku noc na Trgu 13.jul.

Kada je u pitanju sam basket vidjene su vrlo dobre partije sa pregrstom lijepih poteza.Moderan basket igra se brzo i sa dosta snage pa nije falilo uzbudjenja.Bilo je prijavljeno 12 ekipa iz Pljevalja ,Crne Gore i BiH.

Pobjednik turnira je tim iz Pljevalja ,,4 sobe“ u sastavu Dejan Džaković , Dejan Posuka i Šćepan Tošić na veliko zadovoljstvo domace publike. Njima je pripao pehar i ček na 750 e,  a u finalu  bili su bolji od ekipe XXX iz Sarajeva koja je nastupila u sastavu Filip Pejović , Damir Palata , Fedja Vuleta i Mujo Tuljković.

Zanimljivo je da je kiša ipak uspjela da poremeti ritam turnira pa je sama završnica odigrana u SC ,,Ada“ ali zahvaljujuci vrlo dobroj i fleksibilnoj organizaciji pauza zbog kie nije trajala duze od 20 minuta.Turnir je protekao bez povrjeda takmicara kao i bez ijednog incidenta.

Na kraju je ostao utisak da su mnogi poželjeli da turnir potraje makar jos dva dana.To dovoljno govori o sjajnoj organizaciji i kvalitetu basketa.