Naslovna Najnovije vijesti Pljevaljske vode bi mogle da zadovolje i najzahtjevnije sportske ribolovce

Pljevaljske vode bi mogle da zadovolje i najzahtjevnije sportske ribolovce

0

Pljevaljske vode imaju kapacitete koji bi mogli da zadovolje i najzahtjevnije sportske ribolovce, ali uz prethodnu sanaciju određenih ekoloških problema, prije svega pojavu komunalnog čvrstog otpada u vodama, kazali su CdM-u iz nevladine organizacije “Legalis”.

Ta NVO je, u okviru projekta “Rijeka je odraz (ne)kulture građana” izradila i promotivni video spot o ribolovnom turizmu u Pljevljima. Kako kažu, razlozi za realizaciju projekta ogledaju se u postojanju prirodnih potencijala koji nisu iskorišćeni kroz valorizaciju ribolovnog turizma u opštini.

“Značaj ovog projekta je veliki sa aspekta promovisanja ribolovnog turizma u pljevaljskoj opštini, tj. ruralnog turizma, koji bi bio novi brend naše opštine. Kroz razvoj ribolovnog turizma dolazi do povećanja broja sportskih ribolovaca koji će dolaziti u opštinu Pljevlja, a samim tim će se postići i veći broj turista, naročito na ruralnom području naše opštine”, ističu u NVO Legalis.

A, kako dodaju, osim razvoja ruralnog i ribolovnog turizma, cilj im je i ekološka sanacija pljevaljskih voda, kroz primjenu primjera dobre prakse iz drugih nama susjednih opština.

Projekat “Rijeka je odraz ne(kulture) građana” podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finasira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Partner na projektu je NVO „Bistro i čisto“, a saradnici na projektu su Turistička organizacija Pljevlja, SRK „Lipljen“, kao i NVO „Da zaživi selo“ Pljevlja.

U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.

Izvor:CDM