Naslovna Najnovije vijesti Održana 10. Jubilarna brdska auto-trka „Pljevlja 2019“

Održana 10. Jubilarna brdska auto-trka „Pljevlja 2019“

0

Jubilarna 10. brdaska auto – trka  „Pljevlja 2019“ okupila je veliki broj učesnika i posjetilaca , ljubitelja ovog sporta.

Trka je održana na dobro poznatoj stazi Dajevića han – Rudnica , koja je dugačka   4,2 kilometra. Na trci  su se takmičila   33 vozača iz 9 crnogorskih klubova.

U subotu je održan trening, a u nedjelju su vožene dvije trke. Prva  trka Kup Pljevlja, vožena  je  u čast Vasa Živkovića koji je bio dugogodišnji  predsjednik „AP Sport“ Pljevlja, a druga trka je vožena i bodovana   za Šampionat Crne Gore.

U ime organizatora dobrodošlicu  takmičarima poželio je  mr Asim Kuhinja.

–Želim da vas pozdravim   u ime organizatora brdske auto-trke  ,AP Sport Pljevlja , koji je organizator 10. Auto- trke Kup   Pljevlja . Koja se ujedno boduje za Šampionat Crne Gore.  AP  Sport Pljevlja se bavi  i turističkom promocijom naše opštine, organizuje tradicionlni „Džip reli“ na još uvijek neistraženim   i nedovoljno poznatim planinskim i ruralnim prostorima opštine Pljevlja  . I na taj način daje doprinos  budućem razvoju turizma ovog grada, kazao je Asim Kuhinja.

Trku je svečano otvorio predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović.

-Poštovani prijatelji  moto sporta , uvaženi takmičari, imam izuzetnu čast i zadovoljstvo  da vas pozdravim u ime svih Pljevljaka i da vam poželim  prijatan boravak u Pljevljima. Danas slavimo deceniju  uspiješne organizacije  moto takmičenja u Pljevljima. Kao što vidite iz godine u godinu ova sportska Manifestacija  privlači sve veći broj takmičara iz Crne Gore, ali i iz regiona. Želim da vas još jednom pozdravim  i da vam poželim još mnogo trka . Da postižete najbolje rezultate  vodeći računa o vašoj , ali i o bezbjednosti gledalaca. U to ime proglašavam brdsku trku „Kup Pljevlja 2019“  ovorenom, rekao je   predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović

Najbolje vrijeme u obje trke ostvario je Tihomir Aćimić iz AMSK Aćimić racing team sa vremenima od 2:31 i 2:31.

Drugo mjesto pripalo je Draženu Raduloviću iz AMSK Podgorica Racing koji je trke završio za 2:33 odnosno 2:35.

Treće najbolje vrijeme ostvario je Nemanja Kašćelan iz AMSK Kotor sa vremenima 2:38 i 2:38.

Treba napomenuti da je staza bila u najboljem redu, da su svi uslovi bili odlični i da je druženje bilo sjajno.