Naslovna Najnovije vijesti NVU ” Zračak Nade”- Okrugli sto „Zapošljavanjem do zajedničkog cilja- ostvarenja socijalne...

NVU ” Zračak Nade”- Okrugli sto „Zapošljavanjem do zajedničkog cilja- ostvarenja socijalne inkluzije“

0

U prostorijama NVU ”Zračak Nade” održan je okrugli sto na temu „Zapošljavanjem do zajedničkog cilja- ostvarenja socijalne inkluzije“kao jedna od završnih aktivnosti projekta „Budi aktivan- zaposli se“. Na okruglom stolu predstavljene su aktivnosti i rezultati projekta. Učesnici okruglog stola bili su predstavnici Izvođača i partnera na projektu, predstavnici lokalne zajednice, lica sa invaliditetom koja su bila angažovana na projektu, kao i lica sa invaliditetom koja su bila uključena u prethodno realizovane projekte, njihovi instruktori i mentori.

Projekat  „Budi aktivan- zaposli se“ realizuje NVUZračak Nade a podržao ga je ZZZCG (Poziv za podnošenje predloga projekata profesionalne rehabilitacije, aktivne politike zapošljavanja i zapošljavanja lica sa invaliditetom). Partner na projektu je DOO „Riznica“.

Tokom projekta lica sa invaliditetom su prošla obuku osposobljavanja za rad kod poslodavca na radnom mjestu pomoćni administartor/ka i za pomoćnog radnika u Digitalnoj štampariji za izradu predmeta na 3D/UV štampaču, reljefnom štampaču i termo ručnoj presi za majice. Nakon toga bili su zaposleni na period od šest mjeseci, a dvije osobe sa invaliditetom će nastaviti radni angažman u NVUZračak Nade i nakon završetka projekta u trajanju od šest mjeseci.