Naslovna Kultura Narodna biblioteka ,,Stevan Samardžić“ prvi put učestvovala u ,,Ratkovićevim večerima ...

Narodna biblioteka ,,Stevan Samardžić“ prvi put učestvovala u ,,Ratkovićevim večerima poezije” u Bijelom Polju

0

Narodna biblioteka ,,Stevan Samardžić“ učestvovala je prvi put  u ,,Ratkovićevim večerima  poezije” u Bijelom Polju  3. septembra 2019. godine. Ova književna manifestacija održava se 49. put, u organizaciji Javne ustanove ,,Ratkovićeve večeri poezije”   pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Bijelo Polje.Narodna biblioteka “Stevan Samardžić” je na književnoj tribini predstavila roman ,,Mojkovačka bitka“ Ćamila Sijarića.

“U Bijelom Polju je u toku književna manifestacija 49 ,,Ratkovićeve večeri poezije” koja traje 3 dana od 3. do 5. septembra. Taj program ima 20 aktivnosti koje se održavaju u Centru za kulturu u kući Rista Ratkovića u školama u gradu i selima. To je zaista veliki broj aktivnosti za tri dana”- istakla je Đina Bajčeta, direktorica Narodne biblioteke “Stevan Samardžić”.

O knjizi su govorili prof. Borislav Jovanović iz Mojkovca i mladi književni kritičar Amar Mulabegović iz Bijelog Polja.

Umjetnička ostvarenja,  među kojima roman ,,Mojkovačka bitka“ Ćamila Sijarića zauzima posebno mjesto, čine nas prepoznatljivim na široj kulturnoj mapi, tako da je svako novo čitanje i vraćanje ovom djelu od posebnog značaja za sve nas naglasila je direktorica Biblioteke Đina Bajčeta.