Naslovna Vijesti Društvo Narodna biblioteka “Stevan Samardžić” počela preseljenje u Dom kulture

Narodna biblioteka “Stevan Samardžić” počela preseljenje u Dom kulture

0

Narodna biblioteka “Stevan Samardžić” nakon 12 godina rada u prostorijama Vojne fabrike, počela preseljenje u renovirani Dom kulture. Trenutno je preseljen samo legat Momčila Bojovića. Knjižni fond legata  zastupljen je sa oko 2000 publikacija.

Narodna biblioteka “Stevan Samardžić” preselila se u Vojnu fabriku 2007. Godine kada su počeli radovi na renoviranju Doma culture. Prema riječima Đine Bajčete, direktorice Biblioteke konačno su nakon 12 godina dočekali da se vrate u svoje renovirane prostorije.

-Očekujem da se za naredih  sedam dana opremi kompletan prosor biblioteke  i da ćemo moći da krenemo sa preseljenjem ostalih odeljenja . Sada će biti mnogo bolji uslovi  za rad i smještaj knjiga  i nadam se da će ovo biti zanimljivo i građanima,  da će ih ovaj  prostor privući   da nam dolaze u posjetu , da se učlanjuju. I ono što je najvažnije, da čitaju knjige, kazala je  Bajčeta  

Bajčeta napominje da će u narednom periodu kada Biblioteka bude kompletno preseljena dobiti na poklon i legat Uzeira Bećovića.

Kompletno preseljenje Biblioteke u prostorije Doma kulture očekuje se za mjesec i po dana.