Naslovna Sport Fudbal Krah Rudara na Zlatici

Krah Rudara na Zlatici

1

Kom – Rudar 5-0 (3:0)

Stadion Koma na Zlatici. Gledalaca: 300. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Marjan Paunović (Berane) i Jovan Došljak (Berane). Strijelci: Popović u 11. i 32, Petrović u 27. i Gardašević u 81. i 84. minutu.

KOM: Pavličić, Petrović, Đukić, Đurković (od 66.Račić), Golubović (od 76. Gardašević), Milović, Vujović, Popović, Hot (od 66. Vlahović), Sentoku, Blagojević.

RUDAR: Helić, Vujačić (od 63. Ernec), Kašćelan, Tahirović (od 33. Racković), Tomašević, Farija (od 78.Mrdak),Ćuković, Krasić, Seratlić, Vuković, Janketić.

Zlatičani su u 11. minutu stigli do prednosti. Golman gostiju Helić je pogriješio prilikom istrčavanja, Goran Vujović je uspio da prvi dođe do lopte i ubaci je prema Žarku Popoviću, koji je lagano pogodio praznu mrežu – 1:0. Nakon toga je svaki napad domaćina bio opasan, a već u 27. minutu bilo je 2:0. Nakon trećeg kornera, kojeg je odlično izveo Sentoku, iskusni Mihailo Petrović je zakucao loptu u mrežu. Nastojali su Pljevljaci nakon toga da da odgovore, imali su u 32.minutu slobodan udarac, ali je Seratlić slabo izveo prekid. Vujović povukao kontru, odigrao dupli pas sa Sentokuom, a zatim nesebično uposlio Popovića, koji je pogodio za 3:0.

Jasno je već tada bilo da će Kom upisati tri nova boda i samo je bilo pitanje sa koliko razlike će Zlatičani trijumfovati. Istina, dva puta su Pljevljaci zaprijetili u nastavku preko Farije i Vujačića, ali promjene rezultata nije bilo. U poslednjih desetak minuta Kom je, ulaskom Save Gardaševića, dodao gas. Odlični napadač za kratko vrijeme poigrao se sa gostima. Najprije je u 84. minutu lako matirao Helića 4:0, a nedugo zatim je postigao svoj drugi pogodak na meču za konačnih 5:0.

Strateg  domaćih nije krio zadovoljstvo nakon trijumfa.

– Ubjedljiva pobjeda za nas, mada izuzetno psihološki teška, jer je ovo jedini meč koji bi mi možda morali da riješimo u svoju korist. Istovremeno ovo je možda prvi meč u kojem se baš vidio taj fizički nedostatak Rudara o kojem se već toliko dugo priča. Odigrali smo dobro, imali smo mnogo šansi, zasluženo pobijedili. Pobijediti 5:0 za nas je praktično kao da je bilo 20:0 ,rekao je Viktor Trenevski, strateg Koma.

Trener Rudara Edis Mulalić  bio je vidno razočaran nakon  meča.

– Sve što smo mogli da uradimo pogrešno, to smo uradili protiv Koma. Sezona je duga, moramo se uzdići, ali me boli što nakon onakve partije i pobjede nad Podgoricom pokažemo ovako loše izdanje. Desilo nam se kao protiv Sutjeske, čim primimo prvi gol padamo i nema nas nigdje, istakao je Edis Mulalić, šef stručnog štaba Rudara.

1 KOMENTAR

Comments are closed.