Naslovna Najnovije vijesti Goranu Cerović zabranjeno da dokaže da je najbolji

Goranu Cerović zabranjeno da dokaže da je najbolji

0

Čudne stvari se dešavaju u crnogorskom biciklističkom sportu. Dva najbolja kluba koja su  godinama bili okosnica reprezentacije Crne Gore (Biciklistički klub ,,Pljevlja,, i Biciklistički klub ,,Ciclomont,,  iz  Bijelo Polje) i ako je proteklo više od godinu dana od kada je usvojen novi  Zakon o sportu Crne Gore i pored toga što su u zakonom predviđenom roku podnijeli zahtjev za registraciju dostavivši kompletnu traženu dokumentaciju još nijesu dobili Rješenje  o registraciji od Ministarstva sporta Crne Gore u postupku  preregistracije. Upravo zbog opstrukcije Biciklisti kog saveza Crne Gore koji ne priznaje Svjetski biciklisti ka unija UCI.

-Za brojne uspjehe na međunarodnim takmičenjima BK ,,PLJEVLJA,,  je biran najboljom sportskom organizacijom , a naš najbolji takmičar Goran Cerović najboljim sportistom Pljevalja. U postupku prereguistracije Biciklističkom klubu „Pljevlja“  neobjašnjivo pristižu urgentne poruke i telefonski pozivi  iz Ministarfstva sporta Crne Gore sa zahtjevima  za dopunu dokumentacije u kojima se  traži „ za trenera Božidara Knežević a, inače profesora fizičke kulture, sa usmjerenjem za biciklizam. Knežević se  dugo takmičio  na biciklističkim takmičenjima i bio biciklistički šampion. On Ministarstva se traži da za njega  dostavimo: dokaz o ispunjenosti posebnih uslova za tu vrstu sporta koje propisuje nadležni nacionalni sportski savez, odnosno dostavimo  licencu za zvanje  trenera.  Tri puta smo  dostavljalk traženi dokument isto toliko puta ponovo nam se trži isto.

Takođe se traži i potvrda da klub ima najmanje jednog sportistu registrovanog kod nadležnog Nacionalnog sportskog saveza koji učestvuje u sistemu takmičenja koji organizuje taj savez, a ne prihvataju takva  dokumenta od za to ovlašćenog  Biciklističkog saveza koga priznaje Međunarodna biciklistička unija –UCI. 

-Isključivo traže potvrdu od novoformiranog Bicikjlističkog saveza  Crne Gore koga Međunarodna biciklistička unija  -UCI smatraju neformalnim i neovlašćenim za izdavanje licenci kako takmičarima tako i trenerima, navode iz BK Pljevlja.

Iz ovog kluba kažu da su u telefionskom  pozivu koji su dobili od sekretarice iz Ministarstva sporta Crne Gore dobili sugestiju  da moraju da se učlane u novoformirani Biciklistički savez Crne Gore i da će tada dobiti rješenje o registraciji.

Rekla nam je da je najbolje da pozovemo  predsjednika tog Saveza Dejana Popovića kako bi nam izdao sva potrebna dokumenta.

Sve zahtjeve Ministarstva sporta Crne Gore koje su nam tražili smo ispunili i još i dalje čekamo rješenje o registraciji.

Odgovorno tvrdimo da je za svo proteklo vrijeme prema nama vršena opstrukcija kako ne bi učestvovali u formiranu Biciklističkog saveza Crne Gore koga je osnovalo pet navodnih biciklističkih klubova,.- bez i jednog licenciranog bicikliste i samo sa dva takmičara koja su učestvovala na zvaničnim biciklističkim trkama.

Uz to najbolji crnogorski biciklista Goran Cerović propusta Balkanski šampionat za  2019. godinu, jer mu je ilegalno novoformirani Savez osporio  učešće za to što njegov BK ,,PLJEVLJA,, nije registrovan kod Ministarstva sporta Crne Gore. Isti razlog je bio  da Ceroviću  zabrane prijavu na predstojhećem  Šampionatu Crne Gore za  2019. godinu, kaže se na kraju saopštenja.

Cerović – Samo ne mogu da se takmiči u svojoj državi

Najbolji crnogorski biciklista Goran Cerović ogorčen je čog toga što mu, kako kaže, nepriznati Savez na dozvoljava da se takmiči u Crnoj Gori.

-Ovo je bez presedana u bilo kojoj drugoj trci na svijetu mogu da se takmičim osim u svojoj. Tri puta smo kao zvanični BSCG dobijali na sudu takozvani BSCG i to ne pomaže, kako presudi Ministarstvo tako je. Pitam ih zbog čega im smeta da sedište BSCG bude u Pljevljima ili Bijelom Polju, zbog čega im smeta Goran Cerović, kazao je za PV portal ovoj biciklistički as.

On je naglasio da traži zaštitu svih nadležnih institucija i traži od njih da sprovode zakonite odluke.

-Imam podršku od Olimpijskog komiteta Crne Gore, od opštine Pljevlja koja je najviše od svih uložila u ovaj sport, od velikana crnogorskog sporta od UCI a rezultati koje postižem su motiv više da se borim do kraja. Nedavno sam dobio poziv UCI da učestvujem kao predsjednik BSCG na Skupštini UCI u Jorkširu. Svetska biciklistička unija obavila je u Podgorici razgovor sa našim Savezom i sa tim koje priznaje samo Ministarstvo sporta i na kraju pozvali nas Ba Skupštinu. To bi valjda nadležnim  trebalo da bude neki parametar, istakao je Cerović.