Naslovna Najnovije vijesti Donacija “INZA GROUP” Centru za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju...

Donacija “INZA GROUP” Centru za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odrasla lica

0

Donaciju od 1.000 evra i edukativni materijal predstavnicima Centra za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odrasla lica danas je uručio je mr Edin Garaplija, rukovodilac kompanije “INZA GROUP” iz Sarajeva. Garaplija je porijeklom iz Pljevalja, a za donaciju se odlučio na predlog Maje Ajanović i Ivane Šuković iz Minstarstva rada i socijalnog staranja.

– Ovo je odraz društvene odgovornosti naše kompanije i mene pojedinačno. Nakon 40 godina vraćam se u svoj grad da vidim šta se može pomoći i da zajedno pokušamo razvijati ne samo ovu već i ostale institucije opštine Pljevlja. Mi smo specijalisti u regionu za zaštitu životne sredine i želimo da pomognemo kroz razne projekte međunarodne zajednice gdje smo u poslednjih nekoliko godina napravili veliki uspjeh. Posebno mi je čast što smo na poziv prijatelja iz Ministarstva rada i socijalnog staranja dobili priliku da se družimo sa ovom kategorijom djece. Mi to u našim projektima zovemo ranjive kategorije. To su naše divne, buduće kategorije. Mi nećemo odustajati od njih. I dalje ćemo se družiti sa ovom djecom i pomagati u svim narednim projektima  kroz ovaj kao i buduće programe – kazao je Garaplija.

Svetlana Dujović, direktorica Centra za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odrasla lica, zahvalila je Garapliji na vrijednoj donaciji i dodala se nada da će se ova saradnja nastaviti.

– Jako nam je važno što smo ostvarili prijateljske kontakte. Bitno nam je da se u regionu priča o našem Dnevnom centru i Pljevljima. Bitno nam je da ljudi sa strane vide da mi dobro vodimo brigu o djeci  sa smetnjama u razvoju i da si ona dio zajednice – istakla je Dujović.

Izvor:Pljevaljske novine