Naslovna Vijesti Hronika Žalba zbog nezakonitog prisluškivanja

Žalba zbog nezakonitog prisluškivanja

0

advokat Darka Šarića (48), osuđenog na 15 godina zatvora pod optužbom za šverc 5,7 tona kokaina, traži da njegov klijent bude odmah oslobođen optužbe ili da se zakaže novo suđenje pred Apelacionim sudom u Beogradu, piše „Dan“

Šarićev branilac Radoslav Baćović u žalbi traži ukidanje presude zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, potpuno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i povrede Krivičnog zakonika.

Iz izreke presude u ovom dijelu nije razumljivo kada su tačno okrivljeni oformili organizovanu kriminalnu grupu, gdje su je oformili, da li su je oformili istovremeno na teritoriji Republike Srbije, više zemalja bivše SFRJ, zapadne Evrope i Južne Amerike, ili je oformljena sukcesivno i na kojim teritorijama – navodi Baćović.

Advokat traži od Apelacionog suda da preinači presudu i Šarića oslobodi optužbi ili da se pred istim sudom održi suđenje na kojem će se ponovo izvesti svi dokazi, osim onih za koje odbrana tvrdi da su nezakoniti, zbog čega se na njima ne može zasnivati sudska odluka. Takođe traži da ponovo ispita svjedoke saradnike Nebojšu Joksovića Joksu, Draška Vukovića Radana Adamovića. Baćović zahtijeva i da Šarić o tom suđenju bude obaviješten i pozvan da prisustvuje.

Šarićev advokat ističe da je njegov branjenik nezakonito prisluškivan, te da se zbog toga telefonski razgovori ne mogu koristiti kao dokaz.

Izvor „Dan“