Naslovna Kultura Učesnici manifestacija „Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2019 godine“ boravili i...

Učesnici manifestacija „Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2019 godine“ boravili i stvarali na prostoru eko kampa “Kljajevića luka“ na mostu na Tari

0

Umjetnici iz slikarske kolonija u okviru Manifestacije „Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2019 godine“ nastavila sa radom na prostoru Kljajevića Luke  na mostu na Tari. Turistički potencijal kanjona i  mosta na rijeci Tari kao i raznovrsna ponuda i sadržaji koji se nude u Kampu Kljajevića Luka, uz prisustvo mnogobrojnih turista i posjetilaca iz čitavog svijeta je odabrana destinacija za inspiraciju i rad umjetnika. Pljevaljski likovni stvaraoci i  umjetnici iz Kanade, Rusije , Kine, Srbije i Makedonije suočeni sa ljepotom kanjona i mosta   svoj doživljaj su prenosili na platna.

Naši domaćini u eko Kampu „Kljajevića Luka“ prepoznali su i podržali umjetnost i likovnu  koloniju u kojoj je učešće uzelo 16 umjetnika likovnih stvaralaca. Radovi nastali na slikarskoj i vajarskoj koloniji „Pljevaljskog likovnog kulturnog ljeta 2019 godine“ biće predstavljeni na radnoj postavci prilikom zatvaranja Manifestacije u holu SC „Ada“.

Tradiconalnu Manifestaciju „Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2019 godine“ već četvrtu godinu organizuje NVO „Kišobran za sunce“ u partnerskom odnosu sa Kancelarijom za rodnu ravnopravnost i podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti.Manifestacija je kulturni događaj koji je prepoznat u našoj sredini da pomjera granice. Kao što se čulo i na otvaranju Manifestacije   “  Svrha umetnosti je da spere prašinu svakodnevice sa naših duša”.