Naslovna Kultura Učesnici manifestacija „Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2019 godine“ boravili i...

Učesnici manifestacija „Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2019 godine“ boravili i stvarali na prostoru eko kampa “Kljajevića luka“ na mostu na Tari

0

Umjetnici iz slikarske kolonija u okviru Manifestacije „Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2019 godine“ nastavila sa radom na prostoru Kljajevića Luke  na mostu na Tari. Turistički potencijal kanjona i  mosta na rijeci Tari kao i raznovrsna ponuda i sadržaji koji se nude u Kampu Kljajevića Luka, uz prisustvo mnogobrojnih turista i posjetilaca iz čitavog svijeta je odabrana destinacija za inspiraciju i rad umjetnika. Pljevaljski likovni stvaraoci i  umjetnici iz Kanade, Rusije , Kine, Srbije i Makedonije suočeni sa ljepotom kanjona i mosta   svoj doživljaj su prenosili na platna.

Naši domaćini u eko Kampu „Kljajevića Luka“ prepoznali su i podržali umjetnost i likovnu  koloniju u kojoj je učešće uzelo 16 umjetnika likovnih stvaralaca. Radovi nastali na slikarskoj i vajarskoj koloniji „Pljevaljskog likovnog kulturnog ljeta 2019 godine“ biće predstavljeni na radnoj postavci prilikom zatvaranja Manifestacije u holu SC „Ada“.

Tradiconalnu Manifestaciju „Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2019 godine“ već četvrtu godinu organizuje NVO „Kišobran za sunce“ u partnerskom odnosu sa Kancelarijom za rodnu ravnopravnost i podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti.Manifestacija je kulturni događaj koji je prepoznat u našoj sredini da pomjera granice. Kao što se čulo i na otvaranju Manifestacije   “  Svrha umetnosti je da spere prašinu svakodnevice sa naših duša”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.