Naslovna Sport Fudbal Ružić najavljuje borbu, kapije stadiona širom otvorene

Ružić najavljuje borbu, kapije stadiona širom otvorene

0

Kada klub koji je najavio borbu za opstanak i ekipa poja se okupila par dana prije početka lige, dočekuje šampiona koji najavljuje odbranu trona, nema sumnje ko je favorit, bez obzira gdje se igra meč. Ako se tome doda podatak da je Rudar ne zna za pobjedu protiv Sutjeske u poslednje četiri utakmice, uz tri poraza onda je lako zaključiti šta je cilj Pljevljaka. Domaćin na današnjoj utakmici u predhodnom prvenstvu, tačnije u proljećnjem dijelu sezone bio je u sličnoj situaciji, ali je u duelu sa Nikšićanima uspio da izvuče bod i postigne jedan gol, što je bilo prvorazredno iznenađenje. Sudeći po rezultatima Nikšićani, nakon bajovitog starta u Evropi, nije u formi. Dva poraza, od poluamaterskog tima iz Sjeverne Irske, remi sa Zetom, sigurno su natjerali Nikolu Peca Rakojevića da pred put u Pljevlja malo ozbiljnije porazgovara sa igračima i dobro prostudira igru Rudara protiv OFK Titograda, kada su se momci Edisa Mulalića vratili kući sa cijelim plijenom. To je obradovalo navijače Rudara ali i podatak da će kapije stadiona biti širom otvorene. Jedan od najzaslužnijih za iznenađenje u Podgorici bio je golman Rudara Branislav Ružić.

Oduševljen sa sa ekipom, trenerom Mulalićem, trenerom Radanovićem, direktorom Čakarom, gradom fudbalskom atmosferom. Sve je to na mnogo višem nivou nego poslije prva dva kola jer sve je lakše kada se pobjedi. Čaka nas još jedna teška utakmica, sa šampionim, najboljom ekipom u državi, koji je favorit i u Pljevljima. Ma nama je svaka utakmica teška zbog poznatih okolnosti i normalno je očekivati oscilacije u igri tokom utakmice, ali tu će biti naši navijači koji su i protiv Grblja pokazali strpljenje. Koliko je čudan početak ovog prvenstva najbolje govori podatak da ima ekipa koje su iza nas sa bodom, dva, a prošli su kompletan pripremni period. Gledao sam  evropske utakmice Sutjeske, izvještaje sa utakmica i vidim da se radi o dobrom timu sa dobrim pojedincima. Međutim to ne znači da smo se predali unaprijed, naprotiv, mi ćemo dati svoj maksimum pa šta bude. Nadam se povoljnom rezultatu po nas i još jednom koraku naprijed ka sredini tabele, kazao je čuvar mreže Pljevljaka.

Utakmica počinje u 17 sati uz direktan TV prenos na RTCG 2, a glavni sudija biće Savo Vujović iz Cetinja, kome će asistirati njegov sugrađanin Ivan Bogdanović i Podgoričanin Veselin Đuranović. Četvrti sudije biće Miloš Savović iz Podgorice. Kontrolor suđenja Saša Rašović iz Golubovaca, a delegat Dragan Gorović iz Podgorice.

U ostalim utakmicama 4. Kola od 17 sati sastaju se Zeta-Iskra i Kom Grbalj, dok će meč Petrovac-Budućnost početi u 19 i 30.

tabela

1. BUDUĆNOST 3 +6 9
2. ZETA 3 +2 5
3. GRBALJ 3 +1 4
4. ISKRA 2 +1 4
5. SUTJESKA 2 +1 4
6. KOM 3 -1 4
7. RUDAR 3 -3 3
8. PODGORICA 3 -2 2
9. OFK TITOGRAD 3 -2 1
10. PETROVAC 3 -3 1