Naslovna Sport Fudbal Rudar sjutra od 17 i 30 dočekuje Grbalj

Rudar sjutra od 17 i 30 dočekuje Grbalj

1

Pozivaju navijače da budu 12. igrač

Duel Rudara i Grblja biće veoma zanimljiv iz više aspekata, a prije svega zbog toga što će ovo biti prva utakmica Rudara na svom terenu od kraja maja i možda treći put igrači tokom trenažnog procesa da osjete travu Gradskog stadiona. Takođe biće veoma zanimljivo vidjeti koliko Rudar može protiv tima koji prošao kompletan pripremni period i čije su ambicije slične timu iz Pljevalja. Pored toga ovo će biti prvi put da Nemanja Kartal i Miloš Zečević igraju zvaničnu utakmicu u Pljevljima protiv svog matičnog kluba. Ako je poraz Rudara od Budućnosti u predhodnom kolu bio očekivan, poraz Grblja na svom terenu od Iskre je sugirno bio neplaniran kiks za tim iz Radanovića. Grbalj je bez obzira što se utakmica igra u Pljevljima favorit jer do prije dvije sedmice samo sedam igrača Rudara zadužilo je opremu od ekonoma kluba tako da je ekipa Edisa Mulalića tek u početnnoj pripremnoj fazi. Ono što je dobro po Rudar je što u ekipi vlada jedna pozitivna atmosfera koja se prenijela i na navijače čije se prisustvo očekuje u većem broju prije svega što će za ovu utakmicu ulaz biti besplatan. Kapiten Željko Tomašević pozvao je navijače budu uz klub kada je najteže.

Naravno da očekujem da budu naš dvanaesti igrač, a mi ćemo sigurno dati sve od sebe da im se odužimo. Znamo da će biti teško i da ćemo se suprostaviti ekipi koja ima sjane pojedince, jednom uigranom timu koji je na vrijeme počeo sa pripremama. Dovoljno je reći da su naša dva ponajbolja igrača predhodne sezone pojačala Grbalj, Kartal i Zečević i da je kormilo preuzeo Dušan Vlaisavljavić i jasno je o kakvmom se protivnku radi. Neće nas zavarati njihov kiks protiv Iskre, jer znamo da su na toj utakmici imali  nekoliko odličnih prilika, bili su uporni poravnali rezultat I onda na kraju nisu imalis reće. Ne smijemo zanemariti činjenicu da, je i pored toga što od Grblja nismo poraženi u predhodnih pet utakmica, gost favorit na ovoj utakmici. Međutim to ne znači das mo se predali, naprotiv sa velikim motivom ulazimo u ovu utakmicu jer želimo da obradujemo naše navijače i tako im uputimo poivnicu za naredne mečeve, kazao je Tomašević.

Rudar i Grbalj U Prvoj ligi odigrali su 43 utakmice, Pljevljaci su dobili 21, a Grbalj 12 dok u 10 utakmica nije bilo pobjednika.

1 KOMENTAR

Comments are closed.