Naslovna Najnovije vijesti Pljevaljski olimpijac krenuo sa pripremama na snijegu

Pljevaljski olimpijac krenuo sa pripremama na snijegu

0

Pljevaljski olimpijac Eldar Salihović, najbolji sportista grada i stalni član reprezentacije uspješno završava prvi ciklus priprema na snijegu glečera Hintertux u Austriji.

Kako saznajemo, Eldar je sa svojim timom na glečeru Hintertux još od 23.jula i vrijedno trenira na nadmorskoj visini od 3250 metara. ,,Planirano je da odradimo dvije nedelje u ovoj fazi što smo i uspjeli iako nam vremenske prilike baš i nisu naklonjene, jer je i na ovoj visini dosta toplo,a onda snijeg mekan. Ovo je tek početak borbe za nove Olimpijske igre u Pekingu 2022.koje sam stavio kao najvažniji cilj, a sve ono što radim i što ću raditi između su priprema za taj događaj. Naporno treniram ali se osjećam dobro, tako da sam siguran da će sve što je planirano i da se realizuje, riječi su našeg olimpijca Eldara Salihovića.

Tim u ponedeljak završava prvi ciklus treninga na snijegu, i nastavlja kondicionu pripremu do 25.avgusta kada je u planu novi odlazak na snijeg.

Skijaški klub ,,Rudar” se zahvaljuje Opštini Pljevlja, Rudniku uglja Pljevlja i Crnogorskom skijaškom savezu na pomoći u realizaciji planova.