Naslovna Vijesti Društvo Ove godine vrtić „Eko Bajka“ otvara vrata za 700 mališana

Ove godine vrtić „Eko Bajka“ otvara vrata za 700 mališana

0

 Nova školsko vaspitna godina je pred nama. Po riječima direktorice ove obrazovno vaspitne ustanove Abele Popović, kolektiv je u potpunosti spreman za novu školsku godinu.

“Naše pripreme za početak 2019-2020. godine počele su mnogo ranije, još nismo završili predhodnu godinu od 15. maja do kraja juna trajao je upis za novu školsku godinu. U tom roku prijavilo se oko 700 djece uzrasta od jedne do šest godina, do tri znači u jaslicama od tri do šest u vrtiću. Zaista mogu da kazem da mi je jako drago jer u našoj opštini toliko se manje djece rađa, a u našoj ustanovi ih je sve više i više što znači da roditelji prepoznaju značaj predškolskog vaspitanja. U poslednje vrijeme se mnogo priča o tome, mnogi stručnjaci, pedagoška teorija i praksa dokazuju da djeca koja odrastaju u vrtiću najbolje se postiže sveukupni njihov razvoj, djeca koja propuste u tom periodu sve one aktivnosti koje trebaju da se realizuju u tom period to se nikad ne može nadoknaditi.

Stav Ministarstva i stav strategije predškolskog obrazovanja je da obuhvat djece u Crnoj Gori bude oko 90% do 2020. godine i mi smo blizu te cifre, jer u odnosu na broj rođene djece i djece koja pohađaju vrtić je blizu tog procenta” kazala je Popović.  

Drugog septembra zvanično počinje nova školska godina. Vrtić “Eko bajka” ponovo otvara vrata za 700 mališana gdje ta djeca idu u prave ruke.