Naslovna Najnovije vijesti NVU Zračak nade na konkursu Ministarstva rada i socijalnog staranja dobilo 39.664...

NVU Zračak nade na konkursu Ministarstva rada i socijalnog staranja dobilo 39.664 evra za realizaciju projekta pružanja usluga socijalne i dječije zaštite

0

Ministarstvo rada i socijalnog staranja potpisalo je ugovore o finansiranju projekata nevladinih organizacija u 2019. godini.

Tom prilikom ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić kazao je da potpisivanjem ugovora o finansiranju 31 projekta, koje su pripremile i kandidovale nevladine organizacije, planiramo da postignemo najmanje dva važna cilja. „S jedne strane, stvorićemo potrebne uslove da NVO pružaju usluge socijalne zaštite značajnom broju građana koji se nalaze u nekom od prepoznatih rizika, a sa druge strane ojačat ćemo ukupne kapacitete NVO i unaprijediti našu međusobnu saradnju u ovim važnim oblastima”, kazao je Purišić.

 Od organizacija iz Pljevalja odobrena su sredstva u iznosu od 39.664 eura,  za NVU ‘’Zračak nade‘’ za realizaciju projekta ‘’Pružanje usluga socijane i dječije zaštite i unapređenje kvaliteta života djece i mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Pljevljima’’.

Inače na rang listi koju su radili nezavisni procjenjivači ovaj projekat je visoko ocijenjen i nalazi se na četvrtom mjestu.

Izvor: RTPV