Naslovna Najnovije vijesti NVO “LEGALIS” usješno nastavlja realizaciju mnobrojnih projektivnih aktivnosti u Pljevljima

NVO “LEGALIS” usješno nastavlja realizaciju mnobrojnih projektivnih aktivnosti u Pljevljima

0

Nvo “Legalis” u partnerstvu sa FK “Breznica” realizuje novi projekat pod nazivom “Životna sredina je nešta veoma bitno zaštitimo je pod hitno”

Ova organizacija je danas u okviru navedenog projekta počela realizuju projekte aktivnosti podjele led rasvete. Led rasveta- led paneli uručeni su SC “Ada”, i stambenom ulazu u naselju Varoš. Ovih dana biće podijeljena i u dva stambena ulaza u Zlodolu, kao i jednoj seoskoj školi.

Ono što se kod LED rasvjete ističe je svakako njena ekonomičnost. Osim što štedi potrošnju električne energije čak i do 85% manje od klasične sijalice sa žarnom niti.

LED sijalice su dizajnirane da traju značajno duže, čak i do 40 puta. To svakako povoljno utiče na okolinu jer se smanjuje količina otpada ali su dobre za okolinu i iz razloga što ne sadrže neke opasne i nepoželjne materijale poput žive čije prisustvo u prirodi negativno utiče na biljni i životinjski svijet.

Ova organizacija će u narednom periodu u okviru ovog projekta nastaviti sa nabavkom i sadnjom odraslih ukrasnih sadnica, akciom sakupljanja otpada na stazi zdravlja i šetalištu od Manastira prema Kamberima.

Ovaj projekat je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo , a kroz program “De fakto razvoj: podrška rastu i liderstvu organizacija građanskog društva” koji sprovodi Fond za aktivno građanstvo, uz podršku Evropske unije i kofinasiranje Ministarstva javne uprave”.