Naslovna Vijesti Društvo Isporuka subvencionisanog peleta počela 1. avgusta

Isporuka subvencionisanog peleta počela 1. avgusta

0

Broj sugrađana koji se orjentisao na grijanje na pelet iz godine u godinu se povećava, tako da je za ovu grejnu sezonu obezbjeđeno 1400 tona peleta koji može podmiriti potrebe oko 700 korisnika. Prijavljivanje zainteresovanih građana trajalo je od 1-15.jula, nakon čega je ukupno prijavljeno 680 korisnika, od čega je 80 novih korisnika ekološki prihvatljivog goriva.

Isporuka subvencionisanog peleta počela je  1. avgusta. Za sada sve teče planiranom dinamikom . Za četiri dana isporučeno je 90 tona peleta. Cijene peleta po paleti, u kojoj se nalazi 1050 kg, iznosi 102,00 eura.

Petu godinu za redom opština Pljevlja, obezbjeđuje subvencionisani pelet sugrđanima. Ovo je kratkoročna mjera Vlade Crne Gore i opštine Pljevlja u cilju smanjenja aero-zagađenja. 

Kako nam je rekao Darka Gazdića, koordinator za raspodjelu peleta, isporuka je počela 1. avgusta i teče planiranom dinamikom. Za četiri dana isporučeno je 90 tona pleleta. Iz nadležnog Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode ranije su saopštili  da će na jedno grejno tijelo, odnosno po jednom kotlu, zainteresovani potrošači moći da kupe najviše 2 palete peleta (2100 kg) po subvencionisanim cijenama.

Jednom broju naših sugrađana data je i mogućnost da u programu beskamatne nabavke peći na pelet apliciraju za isti. Njihova aplikacija će se naknadno razmotriti i, ukoliko bude dovoljno peleta, isti će dobiti.