Naslovna Sport Fudbal Breznica večeras može da uđe u istoriju

Breznica večeras može da uđe u istoriju

0

Kada bi uspjeli da ostanu neporaženi protiv Olimpije iz Kluža, Breznica bi bila na korak od plasmana u eliminacionu rundu Lige šampiona, a u slučaju pobjede Breznica bi ušla u istoriju. Bio bi to prvi trijumf jednog ženskog tima u Evropi i podstrek da u poslednjem kolu u Nišiću savladaju Mitrovicu i naprave budu najprijatnije iznenađenje Lige šampiona. Istina je da je Mitrovica u prvom kolu, u Nikšiću napravila senzaciju kada je pobjedila Olimpiju, koja je nosilac grupe dva, i na taj način osokolila šampionke Crne Gore da pokušaju isto, no to će biti veoma teško, ali ne i neostvarivo. Važno je podsjetiti da je Olimpija možda bila putokaz Zoranu Vukoviću i ekipi kako da nastave dalje i kojim putem, jer su na svojoj evropskoj premijeri na kvalifikacionom turniru u Koninu u Poljskoj krajem avgusta 2016. poražene od domaćina sa 9:0, a zatim i od Olimpije sa 10:0, da bi potom sa Estonkama igrala 2:2 i osvojila prvi evropski bod. Vidjeli su tada kako se igra u Evropi i koliko toga mora da se promjeni u samoj organizaciji kluba da bi se stiglo na nivo gdje je Breznica sada.

Kako je vodio ekipu protiv NSA Vuković je dokazao da je napredovao kao stručnjak jer je prvovremenim izmjenama potpuno promjenio tok meča. Dakle biće ovo prilika da se Breznica predstavi u sasvim novom svijetlu Rumunkama i da rezultatski dokaže naše tvrdnje.

Prvo kolo pokazalo da se tim iz Pljevalja ne predaje do samog kraja i da se ne plaše favorizovanih timova, čij su budžeti od sedom do osam puta veći nego domaćina turnira. Ono što je najvažnije Olimpija će igrati pod brmenom favorita i pod pritiskom, jer sve sem pobjede Rumunke eliminiše iz daljeg takmičenja. Breznica nema razloga za strah i nervozu jer u ovoj utakmici, kako god da se završi može samo da dobije. Kada ne bi izgubile to bi bila premija.

Svjesni smo mi da je Olimpija mnogo iskusnija ekapa koja je imala loš start protiv Mitrovice. Mi smo u prvoj utakmici ostvarili cilj da ostanemo ne poraženi, a večeras šta god da uradimo za nas je uspjeh. Ponavljam da mi je mnogo žao što se ove utakmice ne mogu igrati u Pljevljima, jer znam da bi stadion bio skoro pun. Pozdravljam i zahvaljujem se svima onima koji su predhodnih dana bili uz nas i zvali telefonom da nam daju podršku, a takvih je mnogo. Večeras je Olimpija favorit, ali mi imamo pravo da se nadamo, kazao je Vuković za PVportal. Utakmica u Petrovcu, na stadionu pod Malim brdom poočinje u 18 časova, a pola sata ranije u Nikšiću počeće utakmica između NSA i Mitrovice. Poslednju utakmicu na turniru Breznica će odigrati u utorak 13. avgusta protiv Mitrovice. Utakmica će početi od 17 i 30 i nadamo se da će i tada, ali i večeras, imati podršku sa trbina kakvu je imala prije tri večeri u Petrovcu.

FOTO BOŽIDAR ČABARKAPA