Naslovna Vijesti Društvo Bez projekata iz Pljevalja

Bez projekata iz Pljevalja

1

Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 1. avgusta razmatrala Predlog liste prioritetnih kapitalnih projekata koji se finansiraju iz Kapitalnog budžeta države u 2020. godini.

U Vladinom dokumentu navedeni su projekti čija je ukupna vrijednost 91 milion eura. U Predlogu liste prioritetnih, kapitalnih projekata koji se finansiraju iz kapitalnog budžeta države u 2020. godini nema ni jednog projekta vezanog za Opštinu Pljevlja. Najviše projekata je u Podgorici. Izgradnja istočne tribune stadiona u Podgorici predviđena je sa iznosom 10 miliona I 500 hiljada eura. Rok za realizaciju ovog projekta je 2022. godina.

Za rekonstrukciju magistralnih puteva u Opštini Nikšić predviđeno je 12 miliona eura. Isti iznos je predviđen i za magistralne puteve u Podgorici.

Na listi se nalazi više projekata iz Opštine Kolašin, ukupne vrijednosti 14 miliona eura. Tako je između ostalog predviđeno 6 miliona i 250 hiljada eura za uspostavljanje sistema daljinskog grijanja u Kolašinu. Za izgradnju sisema otpadnih voda u Kolašinu predviđeno je blizu 4 miliona eura.Za izgradnju zgrade Opštine u Kolašinu namjenjeno je 2 miliona eura.

Planira se i million i 300 hiljada eura za izgradnju otvorenog bazena u Beranama.

Za rekonstukciju kulturnog dobra “Gradski bedem” u Nikšiću planirano je 2 miliona eura.

1 KOMENTAR

Comments are closed.