Naslovna Vijesti Društvo ASFALTIRANJE GRADSKIH ULICA

ASFALTIRANJE GRADSKIH ULICA

0

Sekretar Sekretarijata za stanbeno-komunalne poslove, puteve i vode Zoran Čolović kaže da je izvođač na vrijeme uveden u poslove.

„Na osnovu budžetske stavke, sanacija gradskih saobraćajnica, presvlačenja asfaltnom masom Sekretarijat za stanbeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode pristupio je izradi tenderske dokumentacije i na osnovu te tenderske dokumentacije,raspisivanje tendera i svega ostalog izabran je najpovoljniji ponuđač radova Crnagoraput odnosno Štrabag.

Kada su se stvorili uslovi uvođenje izvođača u poslove, mi smo ih i uveli, s tim što smo vodili računa da izaberemo gradske saobraćajnice koje su u najlošijem stanju. Tako smo došli do toga da saniramo ona oštećenja koja se nalaze na gradskim saobraćajnicama u iznosu od 300 hiljada eura, a ako to pretvorimo u kvadrate to je nekih 21 hiljada metara kvadratnih nove asfaltne površine. Moramo spomenuti ulice kojima vršimo izmjenu vodovodne instalacije a to su ulice:Mirka Pejatovića, Tanasija Pejatovića, Vuka Kneževića. Te poslova nam vrši naše preduzeće “Vodovod “ čiji je osnivač Pljevlja. Posle sanacije udarnih rupa pristupićemo presvlačenju čitave kolovozne površine sa novim asfaltom pojedinih ulica a i nekih ulica sa makadamskim zastorom koje se nalaze na teritoriji MZ Guke Božidara Žugića oba kraka, zatim ispod ulice Božidara Žugića iznad vojne benziske pumpe koji povezuje sa ulicom Božidara Žugića taj krak “rekao je Čolović.

Radovi su planirani u 52 ulice.

Izvor:RTPV