Naslovna NVO Da zaživi selo Zdrav pristup kroz javno informisanje – zdravi proizvodi

Zdrav pristup kroz javno informisanje – zdravi proizvodi

0


Sekretarijat za privredu opštine Pljevlja je dobio zvaničan zahtjev 3 NVO iz Pljevalja u vidu preporuka za predstavljanje podataka potrebnih za poljoprivredne proizvođače na sajtu opštine Pljevlja. Zahtjev sadrži da se na sajtu opštine Pljevlja objavljuju informacije sa imenom i prezimenom lica koja dobijaju subvencije iz svih budžetskih stavki lokalnog agrobudžeta i za koje namjene i u kom iznosu. Takođe, traženo je da se putem sajta i medija obavještavaju građani opštine Pljevlja o utrošku i preostalim sredstvima iz budžetom planiranih stavki a tiču se agrobudžeta. U prilog ovoj potrebi govori stručna analiza agrobudžeta u prethodnih 5 godina, kao i rezultati anketiranja i razgovora sa terena. Zahtjev su uputile NVO“Da zaživi selo“, NVO“Zdravo zrno“ i NVO“Legalis“. Zahtjevu je prethodio razgovor sa sekretarom službe za privredu Budimirom Bajčetom gdje je predstavljen značaj inicijative za poljoprivredne proizvođače.

Projekat Zdrav pristup – zdravi proizvodi realizuje NVO „Da zaživi selo“ u partnerstvu sa Informativnim centrom Pljevlja. Podržan je od strane Centra za građansko obrazovanje (CGO) u okviru programa Smjestimo korupciju u muzej! 

Program Smjestimo korupciju u muzej! CGO sprovodi u partnerstvu sa NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), NVO Bonum iz Pljevlja, NVO UL-Info iz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Agencijom za sprječavanje korupcije, a uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave Vlade Crne Gore.

Booking.com