Naslovna NVO Da zaživi selo Zdrav pristup kroz javno informisanje – zdravi proizvodi

Zdrav pristup kroz javno informisanje – zdravi proizvodi

0


Sekretarijat za privredu opštine Pljevlja je dobio zvaničan zahtjev 3 NVO iz Pljevalja u vidu preporuka za predstavljanje podataka potrebnih za poljoprivredne proizvođače na sajtu opštine Pljevlja. Zahtjev sadrži da se na sajtu opštine Pljevlja objavljuju informacije sa imenom i prezimenom lica koja dobijaju subvencije iz svih budžetskih stavki lokalnog agrobudžeta i za koje namjene i u kom iznosu. Takođe, traženo je da se putem sajta i medija obavještavaju građani opštine Pljevlja o utrošku i preostalim sredstvima iz budžetom planiranih stavki a tiču se agrobudžeta. U prilog ovoj potrebi govori stručna analiza agrobudžeta u prethodnih 5 godina, kao i rezultati anketiranja i razgovora sa terena. Zahtjev su uputile NVO“Da zaživi selo“, NVO“Zdravo zrno“ i NVO“Legalis“. Zahtjevu je prethodio razgovor sa sekretarom službe za privredu Budimirom Bajčetom gdje je predstavljen značaj inicijative za poljoprivredne proizvođače.

Projekat Zdrav pristup – zdravi proizvodi realizuje NVO „Da zaživi selo“ u partnerstvu sa Informativnim centrom Pljevlja. Podržan je od strane Centra za građansko obrazovanje (CGO) u okviru programa Smjestimo korupciju u muzej! 

Program Smjestimo korupciju u muzej! CGO sprovodi u partnerstvu sa NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), NVO Bonum iz Pljevlja, NVO UL-Info iz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Agencijom za sprječavanje korupcije, a uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave Vlade Crne Gore.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.