Naslovna Najnovije vijesti Završeno omladinsko i pioniorsko prvenstvo Crne Gore u šahu

Završeno omladinsko i pioniorsko prvenstvo Crne Gore u šahu

0

Tradiconalno već nekoliko godina u Pljevljima se održava šahovsko, omladinsko i pionirsko prvenstvo.Ove godine je konkurencija bila izuzetno jaka.Glavni sudija turnira bio je Zoran Peruničić.

U konkurenciji pionira najbolji je bio Peko Đurović ispred Đorđija Anđelića i Matije Šekavića.

Kod djevojčica veliki uspjeh je postigla Selena Zindović sa sedam i po poena koliko je imala i Milena Mosurović ali  Zindovićka je dobila prvo mjesto na osnovu dodatnih kriterijuma. Treće mjesto je osvojila Anastasija Mandić.

Izuzetno zanimljivo je bilo u konkurenciji omladinaca ,gdje je pobijedio Vuk Miletić ispred braće Danila i Mirka Pobora. Uovoj konkurenciji nešta slabije rezultate su imali Andrej Šuković i Miroljub Ćirović. Ovo takmičenje je bilo izuzetno zanimljivo, moglo je više učesnika da pobijedi odlučivala je jedna partija pošto se igralo po Švajcarskom sistemu. Od sledeće godine planira se da se uvede Bergerov sistem koji bi dao realniju sliku.

Kod omladinki ubjedljivo najbolja je bila Nikolina Koljević ispred Tijane Rakić i Mateje Popović. Šahovski klub osnovnih i srednjih škola još jednom je pokazao da je odličan organizator važnih šahovskih takmičenja.

Turnir se igrao u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore i osnovnih i srednjih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport u hoteli “Pljevlja”

M.Lučić učesnica projekta “Informacije bez prepreka”koji finansira ZZZ CG