Naslovna Najnovije vijesti U Beranama u nedelju održana peta izložba oldtajmera -Učestvovali i vlasnici oldtajmera...

U Beranama u nedelju održana peta izložba oldtajmera -Učestvovali i vlasnici oldtajmera iz Pljevalja

0

Peta izložba oldtajmera “Berane 2019” održana je danas u glavnoj ulici u ovom gradu. Na izložbi je učetvovalo nekoliko desetina automobila starih trideset i više godina. Stari automobili izazavali su kao i uvijek veliko interesovanje, a neki, koji datiraju iz vremena SFRJ, probudili su emocije kod starijih generacija Beranaca. Na ovoj izložbu učestvovala je i ekipa iz Pljevalja: Vaso Knežević, Suad Čuturić, Dušan Janjušević, Miroslav Vojinović i Miško Janjušević koji su izložili svoje automobile.

Automobil BMW 250 Isetta, vlasnika Petra Lakovića iz Podgorice, osvojio je duplu krunu na petoj Izložbi oldtajmera „Berane 2019“. Ovaj mikroautomobil iz 1956. godine proglašen je za najstariji i najljepši automobil izložbe, dok je Opel RecordDragutina Janjuševića, najoriginalniji oldtajmer.

Taj simpatični BMW, kojeg pokreće motor od 300 kubika, privukao je najviše pažnje mnogobrojne publike, koja je svojim glasovima odlučila da mu pripadne nagrada za najljepšeg vremešnog četvorotočkaša.

„Automobil smo „dovukli“ od Kuča do Berana, pošto nije za dugu vožnju. Očekivali smo nagrade, jer gdje god da se pojavimo vlada veliko interesovanje za naš automobil. Učestvujemo na izložbama širom Crne Gore i Srbije, a ovo je prvi put da smo u Beranama i odmah smo osvojili nagrade“, kazao je Petar Laković.

Na izložbi, koja se održava petu godinu za redom, čiji je organizator Turistička organizacija Berane, učestvovala su 24 izlagača iz Crne Gore i Srbije. Posjetioci izložbe i ljubitelji automobila mogli su da pogledaju više modela različitih proizvođača – Mercedes, Opel, Citroen, BMW, Peugeot, Lada, Zastava, FIAT, Chrysler i Toyota, proizvedenih u periodu od 1956. do 1989. godine.

Opel Record – najoriginalniji oldtajmer

Na ovakvim manifestacijama redovno učestvuju i vlasnici oldtajmera iz mnogih crnogorskih gradova.

Ove godine učešće na izložbi oldtajmera u Beranama upriličili su i vlasnici oldajmera iz Pljevalja Vaso Knežević, Suad Čuturić, Dušan Janjušević, Miroslav Vojinović i Miško Janjušević.

Učesnici iz Pljevalja prilikom okupljanja pred polazak za Berane