Naslovna Najnovije vijesti Rudar napustili i Vuković i Tomašević

Rudar napustili i Vuković i Tomašević

1

Bez obzira na to što Rudar nema prvi tim, stručni štab i upravu tim iz Pljevalja neće odustati od takimičenja u Prvoj ligi. Za 25. jul, osam dana prije početka prvenstva, zakazan je sastanak na kome će se znati sa kojim će budžetom Rudar početi takmičenje.

Da je kasno, kasno je, ali bolje ikad neko nikad. Čak i oni najuporniji koji su do juče trenirali pokušavajući da oforme ekipu, odustali su. Marko Vuković sigurno odlazi, ima ponudu jednog kluba iz Crne Gore i jednog iz inostaranstva. Željko Tomašević je nakon što su igrači obavješteni da nije održan sastanak takođe je na izlaznim vratima kluba. Berin Tahirović i Janko Gogić treniraće sa omladincima i kadetima.

Sve i da dogovora dođe pitanje je kako će se sakupiti prvi tim. Mnogi zaboravljaju pravilo FSCG da prvoligaš mora da ima takmičarski pogon u kadetskoj i omladinskoj slelekciji, tako da priča da će početi sa omaldinicima odmah pada u vodu. Zna se da je u smiraj prelaznog roka vrlo malo slobodnih fudbalera koji svojim kvalitetom mogu da budu dio ekipe koja će se boriti za opstanak. Takođe zna se da u ekipi mogu biti samo tri inostrana igrača, tako da je izbor sve manji.

Ako pomenemo da su Rudar napustili igrači koji su ponikli u klubu, Kartal, Golubović, Zečević, sada Vuković i Tomašević, potom kvalitetni fudbaleri koji nisu imali velike prohtjeve kao što su Sopo i Kođo i mladi igrači Marković, Ražnatović, jer nisu imali sa kim da razgovaraju o ostanku u Pljevljima onda je poražavajuće. Naravno istupanje Rudara iz lige nije u interesu FSCG, ali jeste u interesu većine klubova koji teže takozvanoj „Taksi ligi“ u krugu od 50 kilometara.

Lijepa je bila slika iz Pljevalja kada se predsejdnik odbora direktora EPCG, Đoko Krivokapić radovao pobjedi Sutjeske u Pljevljima prošle godina u loži Gradskog stadiona jer ovaj Nikšićanin voli Sutjesku kao što bi i svaki Pljevljak trebalo da podržava klubove iz Pljevalja. Tri mjeseca prije toga rekao je nama u Pljevljima, prilikom potpisivanja ugovora sa Rudnikom uglja o integraciji u kompaniju na čijem je čelu, da će EPCG pomoći sport u Pljevljima. Vidjećemo da li će tako i biti.

Kasno jeste, ali bolje ikad nego nikad.

1 KOMENTAR

Comments are closed.