Naslovna Vijesti Društvo Raspisan naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole

Raspisan naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole

0

Ministarstvo prosvjete raspisalo je naknadni konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu. Prijava na Konkurs podnosi se školi od 14. do 16 avgusta 2019. godine.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno Kandidati za upis u i razred podnose prijavu na Konkurs, te originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju.

-U toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata u cilju njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Rang lista se objavljuje na oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima koji se vrednuju za upis i ostvareni ukupan broj bodova, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Booking.com

Rang lista kandidata za upis u školu objavljuje se na oglasnoj tabli škole najkasnije do 20. avgusta 2019. godine. Na Konkurs za upis u I razred srednje škole prijavljuju se kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.