Naslovna Društvo Pljevaljski gimnazijalci proslavili 20 godina mature

Pljevaljski gimnazijalci proslavili 20 godina mature

0

Generacija maturanata 1998/1999. Gimnazije “Tanasije Pejatović” proslavila dvadesetu godišnjicu mature

Zvuk školskog zvona obično obilježava početak školske godine i školskog časa na kome učenici strepe od ispitivanja profesora. Međutim za generaciju matarunata 1998/99. godine zvuk školskog zvona obilježio je početak proslave 20 godina mature i nezaboravnog druženja.

Većina bivših maturanata  kreće na ove proslave sa sentimentalnim očekivanjima, da vidi one koji su im nekad u životu bili značajni i s kojima su se družili. Tako je bilo i ovoga puta.

“20 godina je prošlo doći će nas iz svih gradova Novog Sada,Beograda,Podgorice ,a ovi iz inostranstva nisu u mogućnosti da dođu. Nakon časa u Gimnaziji imamo organizovanu svečanost u restoranu “Taša”a sviraće nam Emir Prekić sa tamburašima. U našoj generaciji su bila četiri odjeljenja ukupno 107 učenika, a ove godine na proslavu će doći oko 40 zajedno sa profesorima “kazala je Sanja Grbović.

“Lijepo je doći u svoj rodni grad, naročito nama koji smo ovdje rijetko. Ova institucija je slobodno mogu reći  nešto što traje toliko dugo još od 1901.godine i sa ponosom možemo da kažemo da smo i mi bili učenici Pljevaljske Gimnazije. Svaka generacija će reći da su bili jedni od uspješnijih i one koje su bile prije nas i one koje su došle kasnije i mi imamo u našem društvu i doktora nauka i magistara i inženjera i to je lijepo naravno, ali važnije od toga je ono što je esencija i ovog skupa i svega onoga što nas prati svih ovih godina i ovo druženje, to pamćenje na ove školske dane, na ustanovu čiji smo bili dio i zato možemo sa ponosom da kažemo i srećni smo što smo bili đaci ove Gimnazije “kazao je Bojan Đokić.

Tanja Radović je bila jedna od organizatora ovog okupljanja.

“Moram priznati da je bilo teško. Nekako sam imala utisak 20 godina, da je svima stalo da dođu da se vidimo, ali nije to baš tako jednostavno. Nas četiri odjeljenja, nekako smo uspjeli da skupimo nas 30 drugara i sad se radujemo i družimo i sjutra cijeli dan do nekog sledećeg viđenja “kazala je Radović.

Nakon održanog školskog časa druženje je nastavljeno prema predviđenom programu.