Naslovna Sport Fudbal Pet pojačanja za istorijski trijumf

Pet pojačanja za istorijski trijumf

0

Ženski fudbalski klub Breznica počeo je pripreme za kvalifikacioni turnir Lige šampiona, koji će se igrati od 7. do 13. avgusta u Nikšiću i Petrovcu. Breznica je domaćin Grupe 2, a pored tima iz Pljevalja u ovoj grupi su: Olimpija Kluž iz Rumunije, NSA iz Bugarske i Kosovska Mitrovica.

Breznica će prve dvije utakmice igrati u Petrovcu, a poslednju meč 13. avgusta u Nikšiću. Prvi rival četvorostrukog šampiona Crne Gore biće 7. avgusta od 20 sati NSA iz Bugarske. Narednu utakmicu tim iz Pljevalja igraće 10. avgusta od 18 sati protiv Olimpije iz Kluža, a poslednjeg dana kvalifikacionog turnira u Nikšiću od 17 i 30 protiv Kosovske Mitrovice.

Pripreme za Ligu šampiona već su počele, a u prostorijama kluba predstavljena pojačanja za kvalifikacioni turnir. Nove članice Breznice su: štoper Marija Maraš (Obilić – Herceg Novi), golman Milica Knežević (Mladost Podgorica), kreatorka igre Marija Jonović (Kanjiža), krilni napadač Simona Krstanovska (Istatov Makedonija) i takođe krilni napadač Suzana Tanasković (Rad).

Trener Zoran Vuković smatra da Breznica ima priliku da bude prvi ženski fudbalski klub iz Crne Gore koji će u Ligi šampiona doći do pobjede.

-Mislim da imamo dovoljno iskustva i dovoljno kvaliteta da ispišemo novu stranicu istorije crnogorskog ženskog fudbala, kao i našeg kluba. Za većinu igračica ovo će biti četvrto uzastopno učešće u Ligi šampiona i uz pojačanja mislim da možemo biti konkurentni ekipama iz naše grupe. Bez obzira što smo ekipa sa najmanjim budžetom u grupi, mi smo domaćini i to želimo da iskoristimo i na taj način zhavalimo se našim brojnim prijateljima koji nas pomažu tokom sezone i našim sponzorima. Žao mi je što, zbog poznatih razloga, ne možemo da igramo na svom stadionu, ali nadam se da ćemo uspjeti da obradujemo naše navijače, kazao je Vuković.

Simona Krstanovska, dosadašnja članica makedonskog šampiona Istatov naglasila je da je presrećna što će imati priliku da zaigra u Ligi šampiona.

-Dosta sam dobrog čula o Breznici, a i sama sam se uvjerila da u klubu vlada odlična atmosfera. Imamo odlične uslove za rad i lično sam optmista da klub može do makar jedne pobjede na ovom turniru, istakla je Krstanovska.

Suzana Tanasković poznaje većinu igračica Breznica, a već je imala priliku da boravi u Pljevljima na Međunarodnom turniru prijateljstva.

-Drago mi je što sam ovdje i što ću igrati Ligu šampiona. Poznajem većinu igračima i smatram da neće biti problema sa adaptacijom na novu sredinu. Sviđa mi se kako se radi u klubu i što ekipa zrači pozitivnom energijom, naglasila je Tanasković.