Naslovna Najnovije vijesti Otvorene 56. MOSI “ Sokolac 2019”

Otvorene 56. MOSI “ Sokolac 2019”

0

Svečanim defileom više od 2000 sportista iz 27 opština sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, obraćanjem Milovana Bjelice- načelnika Opštine i otvaranjem od strane Radovana Viškovića- predsjednika Vlade Republike Srpske, svečano su započele 56. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) „Sokolac 2019“.

U svečanom defileu, pored ostalih, bili su i sportisti Berana, te Bijelog Polja, Pljevalja, Plužina, Kolašina i Mojkovca iz Crne Gore. Beranci su na ovim igrama prisutni sa 50- tak sportista, a najbrojniju crnogorsku ekipu imaju Pljevljaci.

Pozdravljajući u ime grada domaćina sportiste, goste i sve prisutne na stadionu, Bjelica je podsjetio na značaj MOSI, istakavši da je tako veliku sportsku manifestaciju bilo teško organizovati, ali da su svi nivoi vlasti u Republici Srpskoj, kao i Milorad Dodik- predsjednik Predsjedništva BiH i oružane snage BiH, pomogli u njihovoj organizaciji. On je sportistima poželio da ostvare dobre rezultate, a gostima da se u srcu Romanije  osjećaju prijatno i, kako je kazao, ponesu iz te opštine najljepše uspomene.

Nakon oficijelnog dijela otvaranja igara, prikazan je kulturno – zabavni program, nakon čega je, tradicionalno, održano i prvo zvanično takmičenje- fudbalska utakmica, čime je započeo i takmičarski dio igara.

Osim sportsih takmičenja koja će se od danas do nedjelje održavati u Sokocu, domaćin se pobrinuo i za zabavni program, pa se tako, prve noći igara, održava koncert Peđe Medenice.

Izvor:eSpona