Naslovna Vijesti Društvo Održana info sesija o javnom pozivu „Norveška za vas –...

Održana info sesija o javnom pozivu „Norveška za vas – Crna Gora“

0

U  sali Skupštine opštine Pljevlja održana je info sesija o javnom pozivu  za  podršku novim preduzetnicima, mikro i malim preduzećima da otvore nova radna mjesta   u okviru projekta „Norveška za vas – Crna Gora“.

Grantovima Kraljevine Norveške koja se u Crnoj Gori realizuju preko UNPSA, nove organizacije UN, ojačaće se mala i mikro preduzeća i infrastruktura, jer će kroz projekat biti upućen poziv opštinama da dostave male infrastrukturne projekte. O mogućnostima korišćenja ovih sredstava na info sesiji zainteresovane pljevljake upoznao je Armin Čekić, projekt menadžer UNOPS-a


Do 10. avgusta 2019. godine, za dodjelu bespovratnih sredstava zahtjeve mogu podnijeti registrovani pravni subjekti iz 16 opština obuvaćenih projektom, a vrijednost podrške može biti od 5.000 do 10.000 eura.

Finalna selekcija zainteresovanih biće krajem septembra a tokom oktobra i novembra potpisivaće se ugovori. Tako da će dobitnici grantova traženu opremu moći koristiti već u januaru.

Svi privrednici kojima budu odobrena bespovratna sredstva, biće u obavezi da finansijski učestvuju u visini od 10 odsto u gotovini od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.