Naslovna Kultura Održana promocija zbirke anegdota – Golub je moj drug

Održana promocija zbirke anegdota – Golub je moj drug

0

 U Sali Skupštine Opštine Pljevlja, sinoć je održana promocija zbirke anegdota „Golub je moj drug“, grupe slijepih i slabovidih autora.

Ova knjiga je zbirka šaljivih anegdota  i događaja  iz života slijepih i slabovidh  osoba.

Na samom početku sve prisutne, pozdravila je Žana Đačić, presjednica Organizacije Slijepih za Pljevlja i Žabljak.  Žana se zahvalila svim prisutnim, a naročito gostima koji su došli na književno veče  iz  Podgorice i Beograda.  Ona je prisutne bolje  upoznala sa idejom i smim  nastankom zbirke anegdota „Golub je moj drug“. 

O  zbirci anegdota  i razbijajnju predrasuda na veoma  vedar i duhovit način,  govorio je književnik Milenko Jović, koji je  pisao  predgovor   za knjigu  „Golub je moj drug“.

Prisutni su imali priliku da od samih autora i članova Organizacije slijepih za Pljevlja i Žabljak čuju pojedine anegdote.

Veoma zanimljivu kritiku zbirke anegdota u svom izlaganju dao je i direktor RTPV, Dejan Miličić.

Voditeljica književne večeri bila je dr Sabrina Hadžiosmanović.

 Knjiga je nastala u okviru pojekta  „Kultura spaja sve ljude“, koji je podržan  u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Booking.com

Organizator književnwe  večeri   je Organizacija  slijepih za Pljevlja i Žabljak.