Naslovna Sport Odbojka Odbojkaši Crne Gore pripremaju se u „Adi“

Odbojkaši Crne Gore pripremaju se u „Adi“

0

Kako je saopšteno iz OSCG, „Šuljagić je obavijestio Savez da zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da se odazove pozivu selektora“

Srednji bloker crnogorske odbojkaške reprezentacije Luka Šuljagić neće biti dio ekipe koja će u septembru debitovati na velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu.

Kako je saopšteno iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, „Šuljagić je obavijestio Savez da zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da se odazove pozivu selektora“

Šuljagić je, podsjećanja radi, zbog zdravstvenih problema propustio najvažnije mečeve u Jedinstvo Franca u završnici protekle sezone.

Selektor Crne Gore Veljko Bašić neće pozivati novog igrača na poziciji srednjeg blokera, jer ima još četvoricu – Luku Babića, Ivana Ječmenicu, Gojka Ćuka i Blaža Milića.

Na spisku od 15 igrača koji će početi pripreme u nedjelju su još tehničari Rajko Strugar i Nikola Radonić, korektori Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Milutin Pavićević, primači servisa Vojin Caćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Slobodan Bojić, te libero Ivan Lakčević.

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupiće se prekosjutra u Pljevljima, a dan kasnije i početi pripreme za istorijski nastup na Evropskom prvenstvu.

„Većina igrača za Pljevlja će krenuti u nedjelju u 12 časova ispred prostorija Odbojkaškog saveza Crne Gore, dok će se ostali, uključujući i selektora Veljka Bašića, doći direktno u Pljevlja“, navodi se u saopštenju.

Naša selekcija će u Pljevljima trenirati do 9. avgusta, a nakon toga seli za Bijelo Polje i tamo ostaje do 24. avgusta. 

Posljednja faza priprema će od 25. avgusta biti sprovedena u Verde kompleksu u Podgorici, gdje će naš nacionalni tim boraviti do odlaska na Evropsko prvenstvo.

Predviđeno je da reprezentacija odigra više pripremnih utakmica sa selekcijama Grčke i Irana. Utakmice sa Grčkom, takođe učesnikom Evropskog prvenstva, odigraće se 26. i 27. avgusta.

Generalne probe za naš tim biće dueli sa selekcijom Irana, koju sa klupe predvodi proslavljeni crnogorski stručnjak Igor Kolaković. 

Kolaković i njegovi izabranici, zvanično osma selekcija svijeta, boraviće u Crnoj Gori od 30. avgusta do 5. septembra, a sa našom reprezentacijom odigraće nekoliko pripremnih utakmica i obaviti nekoliko zajedničkih treninga.

Sve pripremne mečeve naša selekcija igraće u Verdeu.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. do 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje – Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a rivali „crvenih“ u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija.

Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe….