Naslovna Kultura Muzički koncert dua gitare Nikčević&Bulatović

Muzički koncert dua gitare Nikčević&Bulatović

0

U srijedu 31. jula 2019.godine sa početkom u 20časova u sali Doma kulture Pljevlja održaće se muzički koncert dua gitare Nikčević&Bulatović u organizaciji Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja.

Dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević su koncertni gitaristi i kompozitori. Bulatović je diplomirao gitaru na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, gdje je potom magistrirao i doktorirao u klasi prof. Vere Ogrizović. Flamenko gitarista Nikčević završio je Elektrotehnički fakultet u Podgorici, a magistrirao audio tehnologiju na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Njihova saradnja počinje 1991. godine, od kada zajedno nastupaju i snimaju. Pored klasične muzike koja je nezaobilazni segment njihovog izraza, interpretiraju djela modernih muzičkih stilova XX i XXI vijeka, te konačno njihovu autorsku muziku. Koncertni repertoar sa njihovih prvih nastupa čine obrada klasične i filmske muzike. Nastavljajući izučavanje muzike insprisane folklorom i tradicionalnim kompozicijama raznih zemalja, ujedno proučavajući uticaj modernih muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan ili jedan od vodećih instrumenata – flamenko, džez, rok, figerpiking. Okreću se zatim novom izrazu, komponujući i izvodeći sopstvena djela. Njihova inspiracija su tradicionalna muzika i folklorne teme Crne Gore, a u njihovim djelima se osjeća ljepota Mediterana, misticizam Orijenta i nepravilni ritmovi Balkana. Nastupali su van granica Crne Gore u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Grčkoj, Albaniji, Italiji, Francuskoj, Holandiji, Belgiji, Velikoj Britaniji, Rusiji i Makedoniji. Promociju novog albuma „Balkan, Mediteran, Orijent“počeli su u Karnegi holu u Njujorku, nastavili u Minhenu i Dubaiju.

Ulaz je besplatan uz posjedovanje besplatne ulaznice koja se može podići na biletarnici Doma kulture na dan koncerta u periodu od 12časova do početka koncerta.