Naslovna Kultura Muzički koncert dua gitare Nikčević&Bulatović

Muzički koncert dua gitare Nikčević&Bulatović

0

U srijedu 31. jula 2019.godine sa početkom u 20časova u sali Doma kulture Pljevlja održaće se muzički koncert dua gitare Nikčević&Bulatović u organizaciji Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja.

Dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević su koncertni gitaristi i kompozitori. Bulatović je diplomirao gitaru na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, gdje je potom magistrirao i doktorirao u klasi prof. Vere Ogrizović. Flamenko gitarista Nikčević završio je Elektrotehnički fakultet u Podgorici, a magistrirao audio tehnologiju na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Njihova saradnja počinje 1991. godine, od kada zajedno nastupaju i snimaju. Pored klasične muzike koja je nezaobilazni segment njihovog izraza, interpretiraju djela modernih muzičkih stilova XX i XXI vijeka, te konačno njihovu autorsku muziku. Koncertni repertoar sa njihovih prvih nastupa čine obrada klasične i filmske muzike. Nastavljajući izučavanje muzike insprisane folklorom i tradicionalnim kompozicijama raznih zemalja, ujedno proučavajući uticaj modernih muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan ili jedan od vodećih instrumenata – flamenko, džez, rok, figerpiking. Okreću se zatim novom izrazu, komponujući i izvodeći sopstvena djela. Njihova inspiracija su tradicionalna muzika i folklorne teme Crne Gore, a u njihovim djelima se osjeća ljepota Mediterana, misticizam Orijenta i nepravilni ritmovi Balkana. Nastupali su van granica Crne Gore u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Grčkoj, Albaniji, Italiji, Francuskoj, Holandiji, Belgiji, Velikoj Britaniji, Rusiji i Makedoniji. Promociju novog albuma „Balkan, Mediteran, Orijent“počeli su u Karnegi holu u Njujorku, nastavili u Minhenu i Dubaiju.

Ulaz je besplatan uz posjedovanje besplatne ulaznice koja se može podići na biletarnici Doma kulture na dan koncerta u periodu od 12časova do početka koncerta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.