Naslovna Kultura Mojkovačka bitka

Mojkovačka bitka

0

Centar za kulturu ,,Nenad Rakočević“ iz Mojkovca organizuje  književno veče na kome će Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ predstaviti roman ,,Mojkovačka bitka“ Ćamila Sijarića. Književno veče se organizuje u okviru programa ,,Mojkovačko kulturno ljeto“. Književno veče će se održati u srijedu 31. jula u 20h u sali Centra za kulturu ,,Nenad Rakočević“ u Mojkovcu.

Povod za organizovanje ove manifestacije je proslava Dana Opštine Mojkovac 13. avgusta.

O romanu će govoriti prof. Borislav Jovanović iz Mojkovca i mr Kemal Musić direktor JU ,,Ratkovićeve večeri poezije“ iz Bijelog Polja. Moderator večeri biće Đina Bajčeta, direktorica Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“.

Narodna biblioteka „Stevan Smardžić“ u okviru književne tribine Novo čitanje a povodom 100 godišnjice od značajnog istorijskog događaja, u novembru 2016. godine u Pljevljima predstavila je roman „Mojkovačka bitka“ Ćamila Sijarića. Tom prilikom o  romanu je govorila  Jasmina Ahmetagić, doktor književnih nauka i istakla da je  Ćamil Sijarić  pisac koji nije našao ono mjesto u književnosti koje svojim pripovjedačkim darom zaslužuje. Govoreći o romanu Mojkovačka bitka zastupala je tezu o naslanjanju ovog djela na Njegošev Gorski vijenac.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.