Naslovna Kultura Mojkovačka bitka

Mojkovačka bitka

0

Centar za kulturu ,,Nenad Rakočević“ iz Mojkovca organizuje  književno veče na kome će Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ predstaviti roman ,,Mojkovačka bitka“ Ćamila Sijarića. Književno veče se organizuje u okviru programa ,,Mojkovačko kulturno ljeto“. Književno veče će se održati u srijedu 31. jula u 20h u sali Centra za kulturu ,,Nenad Rakočević“ u Mojkovcu.

Povod za organizovanje ove manifestacije je proslava Dana Opštine Mojkovac 13. avgusta.

O romanu će govoriti prof. Borislav Jovanović iz Mojkovca i mr Kemal Musić direktor JU ,,Ratkovićeve večeri poezije“ iz Bijelog Polja. Moderator večeri biće Đina Bajčeta, direktorica Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“.

Narodna biblioteka „Stevan Smardžić“ u okviru književne tribine Novo čitanje a povodom 100 godišnjice od značajnog istorijskog događaja, u novembru 2016. godine u Pljevljima predstavila je roman „Mojkovačka bitka“ Ćamila Sijarića. Tom prilikom o  romanu je govorila  Jasmina Ahmetagić, doktor književnih nauka i istakla da je  Ćamil Sijarić  pisac koji nije našao ono mjesto u književnosti koje svojim pripovjedačkim darom zaslužuje. Govoreći o romanu Mojkovačka bitka zastupala je tezu o naslanjanju ovog djela na Njegošev Gorski vijenac.