Naslovna Vijesti Hronika EPCG: Inženjer priznao da je kriv za pomor ribe u Pljevljima

EPCG: Inženjer priznao da je kriv za pomor ribe u Pljevljima

5

Posebna komisija Elektroprivrede Crne Gore, nakon još jedne detaljne analize, utvrdila je da je ipak zaposleni u TE “Pljevlja” manipulisao ventilom koji konstroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, a koja se uliva u Ćehotinu. Po sopstvenom priznanju, smjenski inženjer R.D. je, bez dozvole nadredjenih i poštovanja definisane procedure, dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na pomenutom ventilu čime je došlo do ekoloskog incidenta, saopštili su iz te kompanije.

”EPCG žali zbog ovog nemilog dogadjanja i od nadležne inspekcije očekuje precizne informacije o nastaloj šteti i veličini zamućenja rijeke i uginuća ribe ali i procesuiranje svih odgornih u ovom slučaju.

Elektroprivreda će, bez obzira na postojanje svih zakonom propisanih procedura i pravilnika, koji tretiraju ovu oblast, zbog navedenog incidenta, još jednom preispitati sve procedure u cilju prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija”- naveli su u saopštenju.

”Bez obzira na krajnji epilog ovog ekoloskog incidenta EPCG će, kao odgovorna kompanija, u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i sa SRK “Lipljen”, uciniti sve kako bi sanirala ovaj ekološki incident sve u cilju povećanja i očuvanju ribljeg fonda u ovim pljevaljskim rijekama”-zaključili su iz EPCG.

izvor, antenam.me

5 KOMENTARA

  1. nema epcg nikakve procedure – ovo je objava pr-a („reci tamo nesto da zvuci dobro“), a ovi „gore“ to i znaju. sekulickoj receno da reaguje, ka da ona ne zna to sve i svaki dan ali joj je sad receno da reaguje. a pojedinacna odgovornost – oces kako ne. do jedne ure.

  2. Direktor je to zrtveno jagnje doveo u TE bez konkursa sa sumnjivom diplomom.Zato mu ovaj danas spasava dupe.Da je srece i jedan i drugi bi zavrsili iza resetaka .

  3. Rekose da nije niko iz TE manipulisao sa ventilom.Da je van kruga TE.Pa da je neko izvrsio diverziju.Kakvi lazovi.Sta ocekivati od ovakvog menadjmenta.NJihovim dolaskom redovni godisnji remonti kostaju od 3 do 5 miliona eura.izmislili tipski remont da se nezna sta se remontuje.Prije njihovog dolaska za isti obim poslova remonti su kostali od 1do1,5miliona.Poklanjaju se skupocena auta da bi se dobili poslovi na tenderu.Kupuju se stanovi u beogradu,podgorici,budvi.Da bi ovo radili sto rade ocerali su u prijevremene penzije najstrucniji tehnicki kadar i doveli u pitanje tehnicku ispravnost bloka a sto ce tvrdim i vrijeme pokazati.Ali tada isti ce biti ko zna dje puni ko brodovi.

  4. Nasli zrtveno jagnje.
    Pametan covjek,rekao evo recite ja sam taj i posle neka novcana kazna i max 1 mjesec zatvora ali zato braco moja neki posao u PG obecanom gradu, stan neki i svi sretni i zadovoljni. Ojha !!!

Comments are closed.