Naslovna Najnovije vijesti Danko Despotović 16. na 5. Jadovničkom ultra maratonu

Danko Despotović 16. na 5. Jadovničkom ultra maratonu

1

Danko Despotović profesor fizičkog vaspitanja i maratonac, danas je istrčao svoj najteži maraton u karijeri. Despotović je učestvovao 5. Jadovničkom ultra maratonu, a sataza je bila dužine 73. kilometara. Uspjeh Despotovića je utoliko veći što je u veoma ozbiljnoj konkurenciji zauzeo 16. mjesto od 70 takmičara koliko se pojavilo na startu ispreed prijepoljskog Doma kulture.

-Ovo je jedna od najtežih mojih trka i zahtijevala je dobre pripreme. Da bi se istrčala jedna ovakva trka, čovjek mora da je konstatno vodi borbu sa sobom i da posjeduje jak karakter, kazao je Despotović za PVportal.

Sama staza je izuzetna i vodi kroz živopisne predjele opštine Prijepolje, kao što je kanjon Mileševke, Spoćanka, vrh planine Jadovno Katunić, sela: Kozomor, Pedeljica, Pavića Do, Okruglica, Taslačko polje, Kamenjače, Smrdan, Kolibe, Studenac, Duga smrča, Vranića stijena…. Manifestaciju podržava Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanca vrijednosti“.

1 KOMENTAR

  1. Profesor Danko mi je jednom rekao, daj sve od sebe ili se vrati kuci i gledaj velikog brata..tada je bio veliki brat, sada su zadruga i parovi..ja to ne gledam, i treniram redovno i trcim..sve zahvaljujuci profesoru Danku.. hvala vjecna profesore!

Comments are closed.