Naslovna Najnovije vijesti Apel za pomoć RK Rudar

Apel za pomoć RK Rudar

3

SAOPŠTENJE RK RUDAR

Rukometni klub Rudar je kroz svoju istoriju imao i svoje uspone i padove,uspjesi su se ogledali kroz stvaranje istorije pljevaljskog i crnogorskog sporta i rukometa! RK Rudar je prvi crnogorski sportski kolektiv koji je nastupio u najvecem saveznom rangu prvoj ligi SFRJ,bio učesnik prvih i drugih liga savezne države i republike Crne Gore,višestruki osvajači Prve crnogorske rukometne lige, Sandžackih a potom MOSI, mlađe uzrasne kategorije uvjek u samom vrhu takmičenja i turnira na kojim su nastupali i što je bitnije od tih rezultata je broj kvalitetnih mladih igrača koji je izasao iz pogona zahvaljujuci radu i entuzijazmu trenera prepoznatljive pljevaljske skole rukometa,iz koje su izasli asovi poput Smaja Čengica, Miodraga Stamenića ,Beća Durutlića,Bida Bojadžica, Zorana Čovica, Enesa Suruliza, Stanka Pavlovića, Tosića, Miloja Aničića, Buca Beljkaša, brace Perunić,Radana Rovčanina,Bobana Kneževića,Ada Mlatišume, Bojana Despotovića, Ćafka Tahirovića,Gorana Cmiljanića, Vladana Aničića, Nemanje Grbovića, Gorana Anđelića ,Dada Vukicevića, Nemanje Gujičića, Lacmanovica i mlađih Pelidije, Vukovića, Lekovića, Ćuzovića i jos desetine igraca koji su prosli kroz školu rukometa RK Rudar i nastupali za sve njegove selekcije kao i reprezentativne,kao i velikog broja rukometnih radnika,pofesora,trenera,sudija,delegata,kontrolora. Pored uspjeha bilo je i padova ,ispadanja iz liga na terenu poraza i svega što je sportski ali isto tako bilo je nečeg sto nije sportski što nismo zaslužili.

Jedan smo od rijekih klubova u regionu koji je u zadnjih 10 godina morao da dva puta istupi iz Prve savezne lige i ako smo oba puta na terenu vise nego zasluzeno obezbjedili opstanak pa čak i izborili mjesto koje vodi u Evropska takmičenja i to sve zbog nedostatka finansija (ko poznaje prilike u rukometu zna koliko su „velike“finansije potrebne) Poslednji put smo na to bili prinuđeni u sezoni 2017/18 kada smo umjesto u Prvoj ligi nastavili takmičenje kroz Drugu ligu i za dvije sezone se opet vratili u Prvu ligu ,kolko god igranje u Drugoj ligi bilo mučno za klub sa renomeom i tradiciom i za grad koji leži na velikim pridodnim bogatstvima uspjeli smo da stvorimo i afirmišemo veliki broj mladih igrača koji su u velikom broju nastupali za mlađe reprezentativne selekcije (čak njih 12) i tako napravimo igrački kadar koji je više nego sposoban da se takmiči u Prvoj ligi i predstavlja grad i klub kako dolikuje njegovoj najboljoj tradiciji. Nadamo se da prava podrska ovog puta neće izostati jer se radi o pljevaljskoj djeci koja su zajedno stasavala u „Adi“ ,poligonima kod Doma vojske na stadionu, trim stazama o momcima koji vole svoj klub i grad i kojemoramo zadrzati.

RK Rudar

3 KOMENTARA

  1. Ako hocete nesto da uradite, evo u RK Zlatiboru i RK Nova Varos igraju Miralem Vladimir i jos 2 odlicna igraca kao sto su Uros Spahija i Dejan Zlatirog..dovedite ih u pv i necemo imati problema

  2. Vratite nam igrace kao sto su Loptić, Stočarević, Mazgić, Kotromaničićević i Abdulifisević i napadamo Evropu ! Rudar do smrti !

  3. Pa ajde iscimajte se malo, pritisnite savez, uradite nesto lako je samo se zaliti i kukati.. I zasto ovako nipodostavate legende naseg rukometa kao sto su Jelenic, Glavoslavljevic, Iric, Mladic, Dejanisevic, Avdilagic, Kursumlija, Stolicic, Kompanijic, Vladivostokovic, Boranijic, Ladisuma, Stokic, Fadilagic, Retoricic, Madko. itd. itd. da ne nabrajam sve. Stvarno, moramo se boriti za nas rukomet ako zelimo nesto da postignemo..da ne ostane sve samo na ovim tekstovima. Veliki pozdrav svim ljubiteljima ovog gospodskog sporta.

Comments are closed.