Naslovna Sport Košarka U KK Pljevlja zadovoljni, naredne sezone seniorski tim

U KK Pljevlja zadovoljni, naredne sezone seniorski tim

0

Kraj košarkaške sezone moga je možda biti i bolji za Košarkaški klub Pljevlja. Samo poen ih je dijelio od finalnog turnira Super lige za kadete, ali na kraju su se morali zadovoljiti petim mjestom.

Tako je, ali to je najbolji plasman ekipa sa sjevera Crne Gore. naravno da žal postoji međutim mi ne smijemo gledati nazad već naprijed. Takmičarska sezona je gotova, mlađi pioniri bili su četvrti na sjeveru, pioniri treći baš kao i juniori. Trenutno u klubu imamo oko 90 dječaka i oko 30 djevojčica, a ttokom ljeta nećemo prekidati rad. Cilj nam je da pojačamo broj treninga i povećamo broj trenera, kazao je trener KK Pljevlja Milinko Miki Jelovac.

On je naglasio da se treninzi održavaju ponedjeljkom, sriejdom i petkom u sali škole na Gukama, a ostalim danima u sali Gimnazije.

Imamo sve bolje uslove za rad, ali to ne bi bilo da nismo naišili na razumjevanje sponozra i prijatelja kluba. Dugujemo veliku zahvalnost loklanoj upravi, Sekretarijatru za društvene djelatnosti, Rudniku uglja AD koji nam je kupio takmičarski semafor, DOO Taša, Kampu Kljajević, Ostojić kompani i još nekolicini prijatelja koji su uz klub, istakao je Jelovac.

Za nekoliko dana, tačnije 22. juna članovi KK Pljevlja putuju u Matarušku banju na košarkaški kamp. Tamo će, pored stručnog rada, članovi kluba 2004. godište i mlađi imati kontrolne utakmice sa Kaluđericom, Bosanskom Dubicom i Zrenjaninom. Dva talentovana igrača KK Pljevlja, Andrija Janjušević i Miloš Tanović dobila su specijalne pozivnice za kamp Nikole Vučevića u Baru. Pored toga na spisku selektora kadetske reprezentacije Crne Gore Mladena Ostojića, za Evropsko prvenstvo B divizije koje se od 8. do 15. avgusta održava u Podgorici nalazi se član KK Pljevlja Ivan Radović i bivši član ove ekipe, sada njemačkog Ulma Andrija Grbović.

Nakon skoro dvije decenije rada sa mlađim kategorijama Jelovac smatra da je klub dovoljno sazrio da formira seniorski tim.

Imali smo mi i ranije izlet sa seniorskim timom, ali sada su se okolnosti promjenile. Mislim da možemo da formiramo ekipu koja neće imati epizodnu ulogu. Pokušavamo da sklopšimo finsijsku konstrukciju i vidimo na čemu smo pa ćemo onda o ambicijama. Razgovarali smo sa par naših igrača koji su izrazili želju da ponovo budu članovi matičnog kluba i oni će činiti okosnicu ekipe, zakljičio je Jelovac.