Naslovna Vijesti Društvo U Gimnaziji “Tanasije Pejatović“ održan ekološki javni čas

U Gimnaziji “Tanasije Pejatović“ održan ekološki javni čas

0

Ekologija je važan dio nastavnog i vanastavnog programa u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“. Učenici i njihovi mentori prate sve značajne ekološke datume i obilježavaju ih u skaldu sa datumom i temom. Ove godine  posebna pažnja posvećena je 5. junu Svjetskom danu zaštite životne sredine i 8. junu Svjetskom danu zaštite okeana.

Gimnazija je sedmi put učestvovala na Sveruskoj akciji Plava lenta i prvi put u akciji Bijela breza sa multimedijalnim prezentacijama, feš mobom i plakatima.

Na kraju nastavne godine u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ održan je javni ekološki čas, na kojem su prezentovane ekološke aktivnosti učenika i profesora, tokom godine.


Na javnom času predstavljeni su radovi učenika.

Sve prisutne pozdravio je direktor Gimnazije Dragan Zuković.

Meni je drago što je Gimnazija “Tanasije Pejatović”  uključena u ekološke aktivnosti,dobila je zelenu zastavu Međunarodni sertifikat za eko škola.Gimnazija “Tanasije Pejatović” godinama sarađuje sa jednom od največih država na svijetu gdje je najveće blago voda.To je Orhid I Gimnazija  će nastaviti da sarađuje I učesnici dobijaju međunarodno priznanje od Rusije.

Učenicima koji su učestvovali u ovim akcijama i njihovim mentorima uručene su sertifikate sveruske akcije Plava lenta i Bijela breza.

Marina Soković učesnica projekta „Informacije bez prepreka“koji finasira ZZZ CG