Naslovna Vijesti Društvo Stanari dvije zgrade u Banijskoj ulici bez struje od petka

Stanari dvije zgrade u Banijskoj ulici bez struje od petka

0

Stanari  dvije zgraade u  Baanijskoj  ulici, četiri dana su bez  električne energije.. Stanari su imali problem sa izbijanjem struje prilikom korišćenja kupatila, pa jekomunalni  inspektor za  stambenu oblast Sekretarijata za  inspekcijske  poslove,  nakon kontrole obavjestio CEDIS koji je 14. juna isključio  struju.

Stanari u osam stanova iz dvije zgrade, broj 11 i broj 13 u Banijskoj ulici,  bez struje su od petka 14. juna od ranih jutranjih sati. Temperature vazduha su tokom vikenda bile veoma visoke, a preko trideset članova domaćinstva u ovih osam stanova nisu mogli da koriste svoje električne  aparate

Veliki broj stanara  pretrpio je štetu, jer im se usled nestanka električne energije pokvarila  sva hrana u zamrzivačima i frižiderima. Stanari poručuju das u spremni da učine sve što je  do njih da, kao stanara da otklone kvarove.

Prema informacijama iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, njihov inspektor za stambenu oblast je dostavio obavještenje CEDIS-u o utvrđenom stanju i problemima koje stanari imaju sa strujom. U tom dopisu oni traže od CEDIS-a da obezbjedi kvalitetno snabdjevanje električnom energijom, a ukoliko nisu sigurni u pouzdanost mreže da ih isključe  kako ne bi doveli u opasnost njihove živote.

U odgovoru iz CEDIS-ove PR-službe stoji da su oni iz bezbjednosnih razloga isključili  ulaze br. 11 i br. 13.

-Ističemo da su korisnici direktno i detaljno obaviješteni o svemu i upoznati sa procedurom za priključenje, za koje je potrebno da ovlašćeno lice izvrši ispitivanje uzemljenja i instalacija., navodi se u saopštenju iz  CEDIS-a. 

Oni dalje napominju da se jedan od stanara obavezao da će u najkraćem roku obezbijediti stručno lice radi ispitivanja instalacija u svom stanu.

U toku je ispitivanje  uzemljenja.

Iz CEDIS-ove PR-službe kažu da će ukoliko se ispitivanjem utvrdi ispravnost instalacija, CEDIS  urgentno pristupiti priklučenju korisnika u Banijskoj ulici.