Naslovna Najnovije vijesti SLIKARSKA RADIONICA „MOJ SVIJET BOJA“

SLIKARSKA RADIONICA „MOJ SVIJET BOJA“

0

NVO „Kišobran za  sunce“ u saradnji sa Američkim uglom iz Pljevalja realizuje radionicu slikanja za talentovane mlade učenike srednjih škola „Moj svijet boja“.


Kako nam je za PV portal kazala Mira Pejatović iz NVO „Kišobran za sunce“, radionica je počela sa radom 24. 06. 2019. godine i trajaće mjesec dana a u njoj će raditi deset talentovanih učenika. Nakon toga će biti organizovana izložba, radna postavka, na koju će biti pozvani mediji i jedan broj Pljevljaka, koji su poznavaoci umjetnosti i mogu da prepoznaju talente i izađu u susret kako bi se u narednom periodu organizovale slične radionice.


„Ljudi u Pljevljima prepoznaju ovakve aktivnosti, a jedno od njih je i gospođa Vesna Đondović iz Američkog ugla, koja je u razgovoru sa nama prepoznala tu aktivnost i evo upravo je realizujemo a nadam se da će takvih aktivnosti biti još više u narednom periodu“ – kazala je Pejatović.


U ovoj radionici, zajedno sa njima učestvuje i naš profesor Mirko Marjanović – Mario, koji ovoj talentovanoj djeci nesebično pruža kako lično tako i ono profesionalno iskustvo. On prati njihov rad, sugeriše i na kraju krajeva, svi oni koji učestvuju u ovoj radionici mogu od njega dosta toga da nauče kako bi možda sjutra i profesionalno mogli da se bave time.

„Ono što ćemo ponuditi pljevaljskoj javnosti i prolaznicima ovdje u našem lijepom parku, jeste jedna vajarska radionica u pljevaljskoj glini, gdje ćemo probati da osmislimo nekoliko skulptura u tehnici kviling kojom se ukrašavaju podloge kao čestitke i neki motivi. Uglavnom, biće kreativno, lijepo , umjetnički i gdje ćemo najaviti  sledeće radionice koje ćemo raditi u saradnji sa Američkim uglom“ – istakla je Mira Pejatović iz NVO „Kišobran za sunce“.

Koliko su djeca zainteresovana za ovaj vid rada u radionici imali smo priliku da vidimo kada smo ih posjetili, a ništa manje interesovanje nije bilo ni od prolaznika, naših sugrađana koji svakodnevno šetaju ovuda. Najljepši utisak su ostavili naši najmlađi sugrađani koji su se ljubopitljivo pitali o čemu se radi, a oni najhrabriji su se čak i oprobali u slikanju.

Ovo je prava prilika za djecu koja su talentovana, koja su ljubitelji likovne umjetnosti i koja možda preferiraju da upišu neku od akademija, tako da će im ovo pomoći da steknu neke polazne osnove.

Mirjana Sandić učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG