Naslovna Kultura Prijeki sud Milenka Šarca

Prijeki sud Milenka Šarca

0

Naš sugrađanin Milenko Šarac objavio je treću knjigu aforizama pod nazivom „Prijeki sud“. Knjiga je štampana u tiražu od 300 primjeraka. Svojim stvaralaštvom zastupljen je u više zbornika i antologija i različitim publikacijama u Crnoj Gori, Srbiji i regionu.

Naslovljavajući svoju knjigu aforizama sintagmom „Prijeki sud“ Milenko Šarac odmah daje nekoliko ključeva za tumačenje. Jer „prijeki sud“, osim što već pruža jedan autopoetički osvrt, otkrivajući stvaraoca okrenutog, prilično, prirodi i funkciji vlastitih zapisa, otkriva nam i još ponešto. Naime, „prijeki sud“ osim izuzetnosti suda koji izriče, podrazumjeva i određene izuzetne okolnosti u kojima se takav sud izriče, po kratkom postupku i bez prava na žalbu. Te okolnosti, kod Šarca, imaju naravno, dominantno politički karakter, što je takođe sugerisano naslovnom sintagmom, jer je prijeki sud i politički instrument – kazao je Bojan Rajević, recenzent knjige.

Rajević dodaje da je knjigom „Prijeki sud“ Milenko Miro Šarac presudio svim društvenim promašajima, svim promašajima političke, ali i narodne pameti, svim našim individualnim zabludama, svim pokušajima da nas obmanu ili da se obmanemo sami, i konačno svim nepoželjnim pojavama unutar samog aforističarskog zanata. Kao takva, njegova knjiga koja uspjelo i ubjedljivo afirmiše kritički odnos prema stvarnosti sigurno će imati dargocjenu funkciju u našoj književnosti, kulturi i društvu uopšte – naglasio je Rajević.

M.Lučić učesnica projekta “Informacije bez prepreka “koji finansira ZZZ CG

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.