Naslovna Kultura ODRŽANA PREDSTAVA“ ŽIVI SU NIJE SMEŠNO“

ODRŽANA PREDSTAVA“ ŽIVI SU NIJE SMEŠNO“

0

Predstava “Živi su nije smešno” po tekstu Milice Piletić i Jovana Grujića a u režiji Jovana Grujića izvedena je u Domu kulture.

Komad koji je inspirisan likovima iz Nušićeve komedije glumačka postava je iznijela na izvanredan način. Glumom, igranjem i pjevanjem predstavili su viziju reditelja kao jednu specifičnu humorističku dramu. Nepuna dva sata pljevaljska publika je imala priliku da uživa u konstantnoj interakciji sa scenom i čestim reakcijama u vidu smjeha, stavila je glumcima do znanja da dobro obavljaju svoju misiju koja nimalo nije laka a to je animirati i zabaviti auditorijum.

“Mi volimo da igramo ovu predstavu, pogotovo u Pljevljima, jer već godinama učestvujemo na ovom festivalu  kao prateći program i imamo zaista sjajnu publiku ovde, pogotovo kada je u pitanju komedija. Mi smo jako nadahnuti, kao i večeras i vidjeli ste da to uvijek urodi plodom” – kazala nam je glumica “Puls teatra”, Jelena Cvijetić.Glumačku postavu od 12 članova činili su: Darko Bjeković, Aleksandar Tomčić, Uglješa Spasojević, Lazar Maksić, Rifat Rifatović, Jelena  Cvijetić, Mihailo Laptošević, Boba Stojimirović, Dušan Živanić, Ana Ćuk, Kristina Jevtović, Maja Sofronijević i Maja Jovanović.

“Ova predstava je konpilacija više Nušićevih djela sabrana u jedno djelo pod nazivom “Živi su nije smešno”. Svi njegovi najznačajniji događaji i likovi su smješteni u ovu jednu priču koja je izmišljena, zapravo, šta se dešavalo posle svih tih njegovih priča koje su već napisane. Ne može da ne bude komično, pre svega je istinito, jako realno, jako oslikava današnje vrijeme, makar kod nas trenutnu situaciju. Nušić, jednom riječju , uvijek je aktuelan, bio nekada, sada je a mislim da će biti još dugo” – istakla je Cvijetić.

Predstavu su odigrali glumci “Puls teatra” iz Lazarevca i Regionalno pozorište Novi Pazar a u okviru manifestacije Dani humora i satire “Vuko Bezarević”, koji se održavaju tradicionalno već pune 33 godine.

Mirjana Sandić učesnica projekta „Informacije bez prepreka“ koji finansira ZZZ CG